HomeNieuwsBizarBIZAR. Man houdt meer dan 200 dieren in woning, waaronder meer dan...

BIZAR. Man houdt meer dan 200 dieren in woning, waaronder meer dan 100 duiven en veranda vol kippen

Een 57-jarige man uit Bocholt riskeert een boete van 3.200 euro en een verbod om de komende drie jaar nog dieren in huis te halen nadat bij hem een kleine dierentuin in erbarmelijke omstandigheden werd aangetroffen.

De politiezone Carma kreeg een melding dat de man in zijn woning in Bocholt bijna tweehonderd dieren hield. Op 5 juni kreeg de man bezoek van de politie en dierenwelzijn. In de woning en de aanpalende tuin alleen werden drie cavia’s, 62 konijnen, meer dan honderd duiven, een veranda vol met kippen en kuikens en een Mechelse herder aangetroffen die met een ketting aan een boom was vastgemaakt.

Rond de hond lagen ook verschillende kadavers van konijnen en cavia’s. De kooien waar de dieren inzaten en de vloer hingen vol met uitwerpselen en de kippen hadden parasieten in hun keel, gebroken veren en luizen. Ook in de GFT container werden verschillende dode dieren gevonden. Alle dieren werden onmiddellijk in beslag genomen.

Herhaaldelijk

Op 14 september kreeg de man opnieuw een controle en werden opnieuw een aantal dieren in ermbarmelijke omstandigheden aangetroffen. In de weken die volgden kreeg de man nog twee controles waarbij nog verschillende overtredingen werden vastgesteld.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/bizar/bizar-man-houdt-meer-dan-200-dieren-woning-waaronder-meer-dan-100-duiven-en-veranda-vol-kippen

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels