Vind ons op

Zita

BIZAR. Kat is zo rond als een bal, maar is eigenlijk niet dik (foto’s)

Bizar

BIZAR. Kat is zo rond als een bal, maar is eigenlijk niet dik (foto’s)

Ja, er bestaan veel te veel te dikke katten. De kat Pitoe lijkt op het eerste zicht enorm zwaarlijvig, maar bij haar is er iets anders aan de hand. En nee, ze is ook niet gespierd.

De grijze kitten Pitoe werd drie jaar geleden door een fokker binnengebracht bij dierenarts Marie, bericht The Dodo. Marie zag meteen dat er iets mis was met het dier. De kitten had een heel kort, rond lichaam – alsof het beest enorm dik was – en leek moeite te hebben om zich te verplaatsen.

Pitoe werd onder de scanner geplaatst, en daaruit bleek dat de kattin aan ernstige vorm van scoliose (een vervormde ruggengraat) leed. “De eigenaar wilde haar een spuitje geven omdat hij dacht dat hij deze kat nooit zou kunnen verkopen”, vertelde Marie aan The Dodo. “Maar mijn moeder realiseerde zich dat deze kat misschien nog wel een goed leven kon leiden, hoewel ze waarschijnlijk niet erg mobiel zou zijn.”

Rotverwend

Als bij een gelukkig toeval zochten de grootouders van Marie al jaren naar een kat, maar hadden ze steeds schrik dat een actief beestje niet zou kunnen aarden op hun appartementje. Met Pitoe was dus de perfecte oplossing gevonden.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Pitoe The Cat (@pitoethecat) le

“Mijn grootouders houden heel veel van haar en verwennen haar rot”, aldus Marie. Door Pitoes kromme rug is ze enkel in de breedte gegroeid, waardoor haar lijf de vorm heeft gekregen van een basketbal. Ook is een van haar achterpootjes niet helemaal functioneel, waardoor ze een beetje waggelt. Er wordt wel goed opgelet dat Pitoe niet te dik wordt. “Ze krijgt dieetvoeding en we proberen haar actief te houden, ook al is ze niet zo mobiel”, klinkt het. “We houden Pitoe allemaal in de gaten zodat ze gezond en pijnloos door het leven blijft gaan.”

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Pitoe The Cat (@pitoethecat) le

Het bericht BIZAR. Kat is zo rond als een bal, maar is eigenlijk niet dik (foto’s) verscheen eerst op Metro.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer in Bizar

To Top