Vind ons op

Zita

BIZAR. Frankrijk verbiedt… terrasverwarming

Bizar

BIZAR. Frankrijk verbiedt… terrasverwarming

Wie komende winter gezellig op een terrasje een koffietje wil drinken in Frankrijk, neemt maar beter een dekentje mee. Vanaf eind dit jaar mogen cafés en restaurants er namelijk hun buitenterrassen niet meer verwarmen. Dat is een van de nieuwe milieumaatregelen die de Franse minister van Milieu Barbara Pompili heeft aangekondigd.

Een 150-koppige burgerconventie formuleerde onlangs voorstellen over de klimaatverandering en het is nu aan minister Pompili om uit te zoeken welke voorstellen uitgevoerd kunnen worden.

“Ongerechtvaardigde consumptie van energie”

Naast een verbod op verwarmde terrassen zullen winkels met verwarming of airconditioning verplicht worden om hun deuren gesloten te houden. “We kunnen niet, gewoon om mensen de moeite te besparen een deur te openen, de straat klimatiseren in het midden van de zomer wanneer het buiten dertig graden is”, zei Pomili na een ministerbijeenkomst voorgezeten door de Franse president Emmanuel Macron. “We kunnen ook geen caféterrassen verwarmen in het midden van de winter, als het nul graden is, gewoon voor het plezier van het warm te hebben bij het drinken van een koffie buiten”, voegde ze toe.

Dergelijke praktijken zijn volgens de minister “ecologische aberraties die leiden tot een compleet ongerechtvaardigde overconsumptie van energie”.

Andere maatregelen zijn onder meer de verplichting voor verhuurders om slecht geïsoleerde woningen aan te pakken en een striktere houding bij het goedkeuren van bouwvergunningen voor winkelcentra buiten de stad.

Het bericht BIZAR. Frankrijk verbiedt… terrasverwarming verscheen eerst op Metro.

Meer in Bizar

Meest gelezen

Nieuwsbrief

Ad

To Top