Vind ons op

Zita

BIZAR. Dolfijnen hebben een mensachtige clitoris en gebruiken het voor masturbatie

Bizar

BIZAR. Dolfijnen hebben een mensachtige clitoris en gebruiken het voor masturbatie

We wisten al langer dat dolfijnen een van de weinige wezens zijn die seks hebben puur voor hun plezier, naast de mens. Nieuw onderzoek suggereert nu zelfs dat dolfijnen ook een «functionerende clitoris» hebben «die gevoelig is aan aanrakingen». Zoals de clitoris van de mens dus.

«Zijn we niet allemaal unicorns en dolfijnen?», vraagt K3 zich af in hun laatste hit ‘Waterval’. Dankzij dit nieuwe onderzoek lijkt het erop dat ze een punt hadden, want zo veel lijken we alvast niet te verschillen met dolfijnen op seksueel vlak.

Dat dolfijnen seks hadden voor hun plezier en om sociale banden te smeden, wisten we al. Maar een nieuwe studie die gepubliceerd werd in het wetenschappelijke tijdschrift Current Biology beweert nu ook dat vrouwelijke dolfijnen een functionerende clitoris hebben en dat het plezierig voor hen is als die gestimuleerd wordt. De wetenschappers vonden een clitoris-achtige structuur in de binnenwand van de vagina van dolfijnen en ontdekten er erg veel zenuwen en zwellichamen.

Ook lesbische seks

Zo valt er in de studie te lezen dat de dolfijnenclitoris «een complex orgaan » is «met veel overeenkomsten met de clitoris van andere soorten waarvan bekend is dat ze seksueel genot ervaren, zoals de mens.»

Meer nog: «Onze studie suggereert dat vrouwelijke dolfijnen waarschijnlijk plezier ervaren wanneer de clitoris gestimuleerd wordt tijdens copulatie, homoseksueel gedrag en masturbatie.» Met andere woorden: de dolfijnen lijken ook te engageren in lesbische en soloseks.

En voor wie het zich afvroeg: dolfijnen stimuleren elkaars genotsdeel door over elkaars clitoris te wrijven met behulp van hun snuit, flippers of staartpennen. We leren bij!

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/bizar/bizar-dolfijnen-hebben-een-mensachtige-clitoris-en-gebruiken-het-voor-masturbatie

Meer in Bizar

Meest gelezen

Nieuwsbrief

Ad

To Top