HomeNieuwsBizarBijzonder: kat met ‘kosmische’ ogen is een hit op het internet (video)

Bijzonder: kat met ‘kosmische’ ogen is een hit op het internet (video)

De blinde kater Pico heeft met zijn bijzonder uiterlijk duizenden fans vergaard op het internet. Door een zeldzame aandoening zien zijn ogen eruit als twee manen in de ruimte.

Het lijkt wel aan anime-figuurtje, maar de 9-jarige kater Pico is nochtans levensecht. Baasje Monica adopteerde hem nadat de kater een auto-ongeluk kreeg, waardoor hij drie dagen in coma lag. Maar dat is niet de reden waarom Pico zo’n gekke ogen heeft. «Toen we hem adopteerden, had hij nog mooie groene ogen», legt baasje Monica uit een in video. «Maar drie jaar nadien begonnen zijn ogen donkerder en troebel te worden.»

Blind

Pico bleek last te hebben van glaucoom (ook bekend als ‘groene staar’), en dat aan zijn beide ogen. Het poezenbeest werd langzaamaan blind, maar de dierenartsen verzekerden Monica dat hij er verder geen pijn van had. Intussen is Pico 9 en volledig blind, en op de plek waar ooit zijn groene kattenogen zaten zitten nu twee grote, donkere oogbollen die veel weghebben van een ruimteobject.

Door zijn blindheid is Pico een binnenkat, maar omdat hij zo graag buiten vertoeft neemt Monica hem soms mee op een wandeling. «Het is dan dat zijn ogen zo groot worden, of wanneer hij de zak met kattensnoepjes hoort.» Op andere momenten zijn zijn ogen gewoon twee kleine spleetjes.

@picoblindcat

Reply to @freestyle_platinums since a lot of people were asking for his story on how he was blind 🙂 #cute #cat #blind

♬ Send Me on My Way – Guy Meets Girl

@picoblindcat

Good morning I just wanna say that … ☁️☀️☁️ ㅅ #blind #cute

♬ original sound – Alec Townsend

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/bizar/bijzonder-kat-met-kosmische-ogen-een-hit-op-het-internet-video

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels