HomeNieuwsBizarBijna vier op de tien ouderen heeft nog orale seks

Bijna vier op de tien ouderen heeft nog orale seks

Zo’n 37% van de mensen tussen 62 en 90 jaar oud heeft nog steeds orale seks. Dat blijkt een rondvraag bij Amerikaanse senioren. “Seksualiteit is nog altijd een belangrijk deel van hun leven”, klinkt het.

Het zal voor sommige mensen moeilijk zijn om het onderstaande te lezen zonder er zich al te grafisch taferelen bij in te beelden, maar probeer het toch maar. Hier komt ie: 37% van de mensen tussen 62 en 90 jaar oud is nog steeds te vinden voor een potje orale seks. Dat is bijna vier op de tien senioren. De opmerkelijke bevinding is een resultaat van een rondvraag van onderzoekers aan de universiteit van het Amerikaanse Michigan waarover Men’s Health bericht. De bevraagden antwoorden ook dat ze meer plezier beleven aan het ontvangen van orale seks dan aan het geven ervan.

Belangrijk voor levenskwaliteit

“Er bestaat een vooroordeel dat ouderen niet seksueel actief – of zelfs aseksueel – zijn, en dat seks niet belangrijk is voor mensen op leeftijd”, aldus onderzoeksauteur Hui Liu, professor sociologie aan de Michigan State University. “Wetenschappelijk bewijs duidt er echter op dat seksualiteit een belangrijk onderdeel van hun leven is en dat het van doorslaggevend belang is voor de levenskwaliteit en gezondheid van veel ouderen.”

Het bericht Bijna vier op de tien ouderen heeft nog orale seks verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels