HomeNieuwsBizarBeer maakt wandeling in centrum van Canadese grootstad

Beer maakt wandeling in centrum van Canadese grootstad

In de Canadese hoofdstad Ottawa heeft een zwarte beer een wandeling gemaakt in de buurt van het federaal parlement. Het dier kon verdoofd en weggebracht worden, zonder dat er gewonden vielen.

De beer werd in de nacht van woensdag op donderdag door voorbijgangers gespot in ByWard Market, een toeristische buurt waar zich ook de Amerikaanse ambassade bevindt. De wandelaars verwittigden de politie, die een veiligheidszone instelde.

De beer trok daarop naar een parkje, waar hij zich in een boom verschuilde. Rond 9 uur (15 uur Belgische tijd) werd het dier verdoofd door boswachters, om de beer vervolgens weg te halen uit de stad. Ondertussen werd de veiligheidszone weer opgeheven en verloopt het verkeer weer normaal.

Niet de eerste keer

Volgens de openbare omroep CBC ging het al om het tweede incident met een beer op 24 uur tijd in Ottawa. Woensdag had een andere zwarte beer ook al een wandelingetje gemaakt in de buurt van het ziekenhuis van Gatineau, een Franstalige wijk van de stad. Het dier vond uiteindelijk zelf zijn weg naar het bos terug.

De zwarte beren die aan de Canadese oostkust leven, zijn kleiner en veel minder gevaarlijk dan de grizzlyberen en de ijsberen die leven in het noorden van Canada en in het westen van Noord-Amerika.

Het bericht Beer maakt wandeling in centrum van Canadese grootstad verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels