HomeNieuwsBizarBejaarde man is karateheld bij straatoverval

Bejaarde man is karateheld bij straatoverval

In Londen heeft een 88-jarige man een overval verijdeld. John Nixon twijfelde geen moment toen hij zag dat een vrouw werd lastiggevallen en viel de twee daders aan. Met succes, want beide mannen moesten vluchten.

Toen Nixon zag dat twee mannen de handtas van een vrouw probeerden te stelen, besloot hij meteen om tussen te komen. “Mijn plan was om de daders af te leiden zodat de vrouw kon vluchten”, vertelt hij aan The Evening Standard. Maar zodra hij zich moeide, belaagden de mannen hem.

Nixon, die nog bijzonder fit is voor zijn leeftijd, haalde zijn beste karatekunsten boven. Hij verkocht één van de overvallers een rake trap in de nek, waardoor die kort het bewustzijn verloor. De andere was daarmee niet afgeschrikt en haalde een mes tevoorschijn.

Slangenbeet

De oude man probeerde de boef te ontwapenen en kreeg daarbij verschillende messteken. Toch slaagde hij in zijn opzet, waarna de daders vluchtten en Nixon naar het ziekenhuis werd gebracht. Gelukkig waren de verwondingen niet erg en kon hij snel weer naar huis.

Nixon is een Korea-veteraan en zegt dat hij al voor hetere vuren heeft gestaan. “Ik ben al in mijn been geschoten en gebeten door een giftige slang. Dit stelde niks voor”, zegt hij, “Angst staat niet in mijn woordenboek.”

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels