HomeNieuwsBizarBeelden opgedoken van vrijend koppeltje in kerk van Bree

Beelden opgedoken van vrijend koppeltje in kerk van Bree

Op sociale media doen videobeelden de ronde van een vrijend koppeltje in de Sint-Michielskerk in de Limburgse stad Bree. “Dit overschrijdt alle grenzen van fatsoen, respect en redelijkheid”, klinkt het.

Op de (gecensureerde) beelden, die je HIER kan bekijken, is te zien hoe een koppel op klaarlichte dag seks heeft op het altaar van de kerk. Enkel de ontblote achterkant van de roodharige vrouw is in beeld en op de achtergrond zijn lege kerkstoelen te zien.

Openbare zedenschennis

Ernest Essers, voorzitter van de kerkfabriek Sint-Michiel, spreekt van een schande en gaat aangifte doen van het incident. “Dit overschrijdt alle grenzen van fatsoen, respect en redelijkheid. Dit kan dus niet. Dit is openbare zedenschennis. We gaan een klacht indienen bij de politie. Door het verlengde Allerheiligenweekend gebeurt dit woensdag. We willen dit discreet afhandelen, maar we willen natuurlijk dat er gevolg aan wordt gegeven. Dit overvalt ons”, vertelt hij in Het Nieuwsblad.

Proces-verbaal

Volgens burgemeester Liesbeth Van der Auwera (CD&V) heeft de politie inmiddels een proces-verbaal opgesteld voor pornografie op een openbare plaats en voor de verspreiding van de beelden.

Foto: Belga / Yorick Jansens

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels