HomeNieuwsBizarBedrijf achter Corona gaat cannabis-bier maken

Bedrijf achter Corona gaat cannabis-bier maken

Het lijkt een 1 april grap, maar dat is het niet. Het bedrijf achter Corona heeft bekend gemaakt dat het een reeks drankjes met cannabis gaat lanceren.

Het bedrijf Constellation Brands, dat onder meer Corona bezit, staat op het punt om de speciale drankjes te maken. Concreet zijn ze van plan om bier te mixen met THC, de chemische stof waar je high van kan worden. Volgens Rob Sands, de CEO van de firma, is het een logische zet in de zakenwereld.

Consumententrends

In steeds meer Amerikaanse staten wordt cannabis gelegaliseerd. Vanuit dat opzicht is het niet zo vreemd dat grote bedrijven proberen deel uit te maken van deze groeiende sector. “Het succes van ons bedrijf is het resultaat van onze focus op het identificeren van consumententrends in de vroege stadia, en dit is een stap in die richting”, zegt Sands tegen Metro UK.

De beslissing lijkt dus een profijtelijke stap te zijn voor een alcoholbedrijf. Millennials focussen zich steeds minder op drinken, terwijl de interesse voor het groene spul groeit. Zo is er over de voorbije 7 jaar een toename van 4,6% van 18 tot 25-jarigen die experimenteren met cannabis, terwijl de alcoholconsumptie gedaald is 2,5%.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels