HomeNieuwsBizarBBC rekent uit dat België wereldkampioen wordt in Rusland

BBC rekent uit dat België wereldkampioen wordt in Rusland

Volgens een voorbeschouwing van de Engelse nieuwszender BBC schrijft België het komende WK voetbal op haar naam. Tot die conclusie kwamen de Engelsen door de trends van de vorige toernooien toe te passen op de huidige deelnemers.

Goed nieuws voor Eden Hazard en co. Ze worden wereldkampioen in Rusland, toch als we de BBC mogen geloven. De Engelse nieuwszender waagde zich aan een voorspelling voor het komende wereldkampioenschap voetbal en daaruit kwam ons land als winnaar. Voor de berekeningen gebruikte de BBC de uitslagen van de voorgaande toernooien.

Zo valt het op dat de uiteindelijke winnaar steeds een van de landen was die aan het toernooi begon in pot 1. Dat zijn de zeven ploegen met de hoogste notering en het gastland. Concreet gaat het dit jaar dan om Rusland, Frankrijk, Duitsland, Brazilië, Portugal, Argentinië, Polen en België.

Zwakke Poolse verdediging

Bovendien winnen organiserende landen zelden of nooit het wereldkampioenschap. In twintig WK’s is dat nog maar zes keer gebeurd. Rusland valt dus al af. Net zoals Polen, want dat land heeft de zwakste verdediging. Uit de statistieken blijkt dat een wereldkampioen nooit meer dan vier doelpunten binnenlaat gedurende het hele toernooi. Polen incasseert gemiddelde 1,4 doelpunten per wedstrijd.

De volgende afvallers zijn Argentinië en Brazilië. Hoewel het twee grote voetbalnaties zijn, hebben ze het nadeel dat ze niet in Europa liggen. Wereldkampioenschappen die in onze contreien doorgaan, worden bijna altijd gewonnen door Europese landen. Van de tien keer kon enkel Brazilië in 1958 in Zweden het tegendeel bewijzen.

Duitsland kan het geen twee keer

Nog een troef van de Belgen is onze doelman. Vier van de laatste vijf wereldkampioenen hadden de beste keeper van het toernooi in hun rangen. Het is moeilijk te geloven dat de Portugees Rui Patricio kans maakt op die titel, dus Portugal vliegt eruit. Ook Frankrijk zal geen victorie kraaien, want het team is te onervaren. Sinds 1998 heeft elke wereldkampioen gemiddeld meer interlands op de teller staan dan de jonge Fransen.

De twee overblijvers zijn dus Duitsland en België. De uiteindelijke keuze voor België is een gevolg van het succes van Duitsland, de heersende wereldkampioen. Het is namelijk heel moeilijk om twee edities na elkaar het WK te winnen. Brazilië deed het in 1958 en 1962, maar voor de rest lukte het niemand. Het is dus duidelijk: België wordt wereldkampioen.

Het bericht BBC rekent uit dat België wereldkampioen wordt in Rusland verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels