HomeNieuwsBizarAustralië organiseert herdenkingsdienst voor bejaarde krokodil

Australië organiseert herdenkingsdienst voor bejaarde krokodil

“Een groot verlies.” Zo noemt de lokale Australische bevolking het wegvallen van een bejaarde zoutwaterkrokodil. Het dier Bismarck, genoemd naar de Duitse rijkskanselier uit de 19e eeuw, is vermoedelijk door stropers gedood.

Deze maand moet er nog een herdenkingsdienst worden gehouden voor het ruim 4,5 meter lange dier. Dat hebben de inwoners van het stadje Cardwell (ten zuiden van Cairns) besloten. De krokodil was vermoedelijk tussen de 80 en 100 jaar oud, en werd afgelopen week met kogels in zijn kop aangetroffen in een kreek.

Lieve krokodil

“Wij beschouwden Bismarck als deel van onze gemeenschap”, vertelt één van de initiatiefneemsters voor de herdenkingsdienst, Thea Ormonde. “Hij was zo’n goedmoedige ziel voor zover krokodillen dat kunnen zijn. Hij was een van ons.”

De krokodil zou alleen maar gevaarlijk zijn geweest voor de lokale schildpadden. Ormonde zegt het geliefde reptiel al sinds haar kinderjaren te kennen. Hij lag vaak te zonnen op een zandbank waar ze vroeger met haar vader krabben ging vangen. “Hij liet mensen altijd weten dat hij in de buurt was, maar nooit geniepig of agressief.”

Bron: Metro Nederland

Het bericht Australië organiseert herdenkingsdienst voor bejaarde krokodil verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels