HomeNieuwsBizarAfschuw om “weerzinwekkend” videospel

Afschuw om “weerzinwekkend” videospel

Een nieuw videospel waarin een verkrachting kan worden nagebootst, heeft voor veel ophef gezorgd. In het spel staat het verkrachten van vrouwen centraal, ook kan de speler gebruikmaken van elementen als necrofilie en pedofilie.

Boycot

Gebruikers van het spel ‘Rape Day’ spelen een serieverkrachter met als taak vrouwen aan te randen, verkrachten en doden, om door te stromen naar een volgend level. De maker van het spel zegt dat het spel perfect past bij de ‘vier procent van sociopaten’ onder de bevolking. “De zombies in het spel eten mensenvlees warm, en verkrachten bruut, maar jij bent de gevaarlijkste van allemaal” aldus de maker.

Internetgebruikers keerden zich massaal tegen het spel, en dreigen nu met een boycot. “Waarom is dit niet meteen afgekeurd”, vraagt iemand zich af. Een ander noemt de maker een “kneus”. Katie Russel van Rape Crisis UK, zegt tegenover online platform gamebyte.com, de game schokkend te vinden. “Het is niet de eerste video die geweld tegen meisjes en vrouwen promoot. Dat die games bestaan, en dat er steeds extremere varianten worden gemaakt, laat zien hoe ongevoelig we worden.”

Deel van een groter probleem

Russel vervolgt dat seksueel geweld een van de meest traumatische ervaringen is. “De gevolgen kunnen zeer groot zijn en levenslang voortduren. Mensen die zeggen dat het maar ‘een spel’ is, dat kan écht niet. Je ziet dat velen niet meer begrijpen hoe groot de impact is. Deze game is weerzinwekkend, maar ook zeer onverantwoordelijk gezien de pijn van de slachtoffers. En het is onderdeel van een groter probleem.”

Het bericht Afschuw om “weerzinwekkend” videospel verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels