HomeNieuwsBizarAmerikaanse vrouw trainde haar 65 katten om te stelen van de buren

Amerikaanse vrouw trainde haar 65 katten om te stelen van de buren

Een 83-jarige vrouw uit Ohio is gearresteerd omdat ze aan het hoofd stond van een dievenbende. Ze had geen menselijke handlangers, maar trainde haar 65 katten om waardevolle spullen van haar kennissen te ontvreemden.

De agenten van het Columbus Police Department openden een onderzoek naar de 83-jarige Ruth Gregson nadat verschillende mensen meldden dat ze glinsterende spullen misten na een bezoek van een van de katten van de vrouw. Om de verdachtmakingen te onderzoeken, posteerden de politie zich aan haar huis.

Meer dan 5.000 slachtoffers

Op drie uur tijd brachten de poezen “honderden voorwerpen” naar binnen, klinkt het. Na onderzoek bleek dat er in de woonst voor 650.000 dollar, of meer dan 560.000 euro, aan juwelen lagen. De politie schat dat de handlangers van mevrouw Gregson uit meer dan 5.000 huizen iets hebben ontvreemd.

De vrouw ging heel sluw te werk. Ze gaf haar katten enkel eten als ze die dag iets gestolen hadden. Zo moesten de dieren wel op pad als ze wilden overleven. Bovendien zorgden ze ervoor dat de poezen een beetje uitgehongerd waren. Dan was de kans groter dat nietsvermoedende buurtbewoners ze binnen lieten.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels