HomeNieuwsBizar9-jarig meisje boekt retourtje Parijs terwijl vader slaapt

9-jarig meisje boekt retourtje Parijs terwijl vader slaapt

De 9-jarige Susan heeft een reis naar Parijs geboekt toen haar vader sliep. Ze raadde het paswoord van zijn smartphone en gaf zo’n 1.100 euro uit.

Vader Ian Wilson uit Groot-Brittannië was het slachtoffer van de digitale kunsten van zijn dochter. Zonder zijn toestemming boekte ze een tweedaagse trip naar Parijs. De 9-jarige deugniet sloop om middernacht de living binnen, raadde het paswoord van haar vaders gsm en de rest is dus geschiedenis.

Disneyland 

Ze gaf onder meer 400 pond (452 euro) uit aan een vlucht en een cadeaukaart voor een hotel, samen met een VIP-bezoek aan de Eiffeltoren voor 214 pond (242 euro). Verder kocht ze kaartjes voor de Disneyland Express-trein en toegangstickets voor het pretpark ter waarde van 392 pond (443 euro). Wilson merkte pas 3 dagen later dat Paypal de betalingen voor een totaal bedrag van 1.006 pond (1.138 euro) van zijn bankrekening had gehaald.

“Ik weet niet eens waar Parijs ligt”

Het meisje was zich van geen kwaad bewust. “Ik denk niet dat ze beseft wat ze heeft uitgespookt”, zegt Wilson aan The Sun. “Ze zegt dat het haar speet en bood 10 pence (het equivalent van een paar rosse centjes) om het terug te betalen.”

De 9-jarige deed naar eigen zeggen maar wat. “Ik weet niet hoe ik het gedaan heb”, laat de kapoen optekenen. “Ik hou er gewoon van om met papa’s gsm te spelen. Ik weet niet eens waar Parijs ligt of wat de Eiffeltoren is.”

Terugbetaald

Paypal betaalde inmiddels het geld terug aan Wilson. “Jonge kinderen zijn erg snugger en het is belangrijk dat we onze toestellen en accounts veilig houden”, vertelt een woordvoerder van het online betaalsysteem. Dit toont nogmaals het belang aan van een goed paswoord, misschien eentje dat niet gekraakt kan worden door een 9-jarige.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels