HomeNieuwsActualiteitZeg vaarwel tegen verschillende gsmkabeltjes: Europa bereikt akkoord over invoering universele lader

Zeg vaarwel tegen verschillende gsmkabeltjes: Europa bereikt akkoord over invoering universele lader

Onderhandelaars van het Europees Parlement en de lidstaten hebben een akkoord bereikt over de invoering van een universele lader voor smartphones en tablets. Dat heeft het Franse EU-voorzitterschap dinsdag gemeld.

De onderhandelaars zijn overeengekomen dat smartphones en tablets, maar ook tal van andere kleinere draagbare elektronische toestellen (zoals digitale camera’s, e-readers en oordopjes) tegen augustus 2024 verplicht uitgerust moeten worden met een USB-C-poort. Eén universele kabel zou vooral makkelijker zijn voor de consument, als zou het ook de elektronische afvalberg moeten verkleinen.

Ook laptops moeten voorzien worden van een USB-c-poort. De fabrikanten krijgen voor die overgang wel wat meer tijd dan de andere kleine elektronica.

Zowel het parlement als de lidstaten moeten het akkoord nog formeel goedkeuren.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/algemeen/zeg-vaarwel-tegen-verschillende-gsmkabeltjes-europa-bereikt-akkoord-over-invoering-universele-lader

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels