HomeNieuwsActualiteitOntdek de populairste voornamen van 2023

Ontdek de populairste voornamen van 2023

Olivia en Noah zijn en blijven de populairste voornamen voor pasgeboren baby’s in Vlaanderen. Dat blijkt uit cijfers van het Agentschap Opgroeien. Het agentschap meldt daarnaast dat het geboortecijfer het afgelopen jaar lichtjes is afgenomen.

Opgroeien schat dat het aantal geboortes in 2023 op ongeveer 63.000 zal uitkomen. Dat is een lichte daling met 1 à 1,5 procent in vergelijking met 2022. De daling is het meest uitgesproken in Limburg en Oost-Vlaanderen (-2,5 procent), terwijl het geboortecijfer stabiel bleef in West-Vlaanderen en Antwerpen.

De populairste namen

Als populairste voornamen kwamen Noah en Olivia andermaal uit de bus. Olivia topt de lijst bij de meisjes al sinds 2019, Noah sinds 2020. Na Noah volgen Arthur en Liam. Bij de meisjes is dat Anna en Mila.

Jongens

Noah

Arthur

Liam

Adam

Jules

Leon

Lucas

Louis

Finn

Matteo

Meisjes

Olivia

Anna

Mila

Emma

Nora

Lina

Ella

Louise

Renée

Marie

Nog niet definitief

Belangrijk is wel om aan te stippen dat het nog niet om definitieve cijfers gaat. De cijfers in verband met de populairste voornamen werden vervolledigd tot en met 18 december, de prognose voor het geboortecijfer is gebaseerd op de cijfers tot en met november.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://www.metrotime.be/nl/selfcare/ontdek-de-populairste-voornamen-van-2023

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels