HomeNieuwsActualiteitVluchten geschrapt en stroomuitval voor duizenden mensen: Sneeuwstorm legt noordoosten van VS...

Vluchten geschrapt en stroomuitval voor duizenden mensen: Sneeuwstorm legt noordoosten van VS lam (foto’s)

Zware sneeuwval heeft zaterdag in het noordoosten van de VS het luchtverkeer verhinderd en voor stroomuitval in tienduizenden huishoudens gezorgd. Zowat 70 miljoen Amerikanen kregen met het winterweer te maken. Er wordt gesproken van een «historische sneeuwstorm». Gouverneur van New York Kathy Hochul zegt dat de storm mogelijk «levensbedreigend» is en «erg ernstig» genomen wordt.

Bijzonder getroffen waren de New England-staten, waaronder vooral Massachusetts. Voor de hoofdstad Boston is tot zestig cm sneeuw voorspeld. De autoriteiten hebben gewaarschuwd voor blizzards en energieleveranciers meldden dat ongeveer 120.000 huishoudens minstens tijdelijk zonder stroom zaten.

Massachusetts
Massachusetts – AFP / J. Prezioso

Luchtvaartmaatschappijen hadden volgens de New York Times vrijdag al ongeveer vijfduizend vluchten in de regio en op luchthavens van New York voor dit weekeinde geschrapt.

Massachusetts
Massachusetts – AFP / J. Prezioso

Windstoten tot 120 km per uur

In de stad New York lag tegen de middag (plaatselijke tijd) al ongeveer 15 cm sneeuw. Die zou in de avonduren blijven vallen. De nationale weerdienst NW verwacht windstoten met een snelheid van 80 tot 120 km per uur.

In de staten New York en New Jersey is de noodtoestand uitgeroepen.

Het is reeds de tweede sneeuwstorm dit jaar in het noordoosten van de VS.

Lokale bewoners in New York proberen het beste van de situatie te maken:

New York
New York – AFP / E. Jones

New York
New York – AFP / E. Jones

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/algemeen/vluchten-geschrapt-en-stroomuitval-voor-duizenden-mensen-sneeuwstorm-legt-noordoosten-van-vs-lam-fotos

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels