HomeNieuwsActualiteitDokters in Canada kunnen nu een gratis bezoek aan een Nationaal Park...

Dokters in Canada kunnen nu een gratis bezoek aan een Nationaal Park voorschrijven

Dokters in Canada nemen de leuze ‘een gezonde geest in een gezond lichaam’ erg serieus. Zo serieus zelfs dat ze vanaf nu hun patiënten een jaarabonnement kunnen geven op de vele nationale parken die het land rijk is. Zo willen ze zo mensen maximaal laten profiteren van de fysieke en mentale gezondheidsvoordelen die een wandeling in de vrije natuur biedt.

Het gezondheidsintiatief PaRx voorziet samen met Parks Canada zo’n 100 abonnementen voor de nationale parken die dokters kunnen voorschrijven, aldus The Washington Post.

«Er is bijna geen enkele medische aandoening die niet een beetje kan verholpen worden met een wandeling in het park», zegt Melissa Lem van het Parx-initiatief. Het doel van de abonnementen is dat patiënten tools krijgen die hen motiveren om meer tijd door te brengen in de natuur, al is het maar om even buiten te zitten op een bankje. «Een keer een nationaal park bezoeken is geweldig, maar het verlaagt de drempel niet voldoende om toegang te krijgen tot de natuur niet echt.» Met een abonnement dat toegang geeft tot alle parken hoopt ze om patiënten die extra nodige stimulans te geven. Lem raadt aan om zeker twee uren per week door te brengen in de natuur.

(Klimaat)angst

Volgens The Washington Post heeft natuur een hele reeks gezondheidsvoordelen: het verlaagt de stress en geeft meer zelfvertrouwen aan kinderen. Volgens Lem helpt een wandeling in de natuur ook tegen angstproblemen. De combinatie van voldoende beweging en de natuurlandschappen zou helpen om te ontspannen.

De natuurwandelingen zouden niet alleen algemene angstproblemen kunnen verlichten, maar ook angsten die verbonden zijn aan klimaatverandering. Als je veel tijd doorbrengt in de natuur, zegt Lem, zou je ook meer geneigd zijn om er zorg voor te dragen: «Als je van iets houdt, wil je het beschermen. Ik beeld me graag in dat iedere keer dat iemand een nationaal park voorschrijft, we ook de planeet een beetje helpen.»

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/algemeen/dokters-canada-kunnen-nu-een-gratis-bezoek-aan-een-nationaal-park-voorschrijven

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels