HomeNieuwsActualiteitSamsung zal smartphones voortaan langer updates geven, al geldt dat niet voor...

Samsung zal smartphones voortaan langer updates geven, al geldt dat niet voor al hun gsm’s

Samsung zal zijn duurste smartphones en tablets voortaan langer van veiligheidsupdates en nieuwe functies voorzien. Dat heeft de Zuid-Koreaanse fabrikant woensdag bekendgemaakt bij de presentatie van zijn nieuw gamma toestellen.

Tot nu toe kregen de toestellen tot vier jaar na de lancering beveiligingsupdates en kregen ze drie upgrades van het besturingssysteem Android. Dat wordt nu dus tot vijf jaar veiligheidsupdates en vier upgrades van het besturingssysteem.

Samsung zegt dat veel klanten hun toestellen langer houden, omdat ze ze graag gebruiken of uit duurzaamheidsoogpunt. Het bedrijf past het nieuwe updatebeleid toe op zijn nieuwste modellen, de S22, S22+ en S22 Ultra, maar ook op de vorige S21-serie en enkele andere toestellen.

Intelligente camera’s en duurzaamheid

Over zijn nieuwe S22-reeks zegt Samsung dat die de «meest intelligente camera ooit» bevat, maar de marketingcommunicatie gaat ook over duurzaamheid. Zo zegt het bedrijf afgedankte visnetten, een bedreiging voor het leven in zee, te hergebruiken in zijn smartphones.

De smartphones uit de S22-reeks zullen in België te koop zijn voor 849 tot 1.649 euro, naargelang de gekozen uitvoering. In het topmodel, de S22 Ultra, is voor het eerst ruimte gemaakt om een styluspennetje (een «s-pen») te bewaren. Die mogelijkheid was tot nu toe voor de meer zakelijk ogende Note-reeks voorbehouden.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/algemeen/samsung-zal-smartphones-voortaan-langer-updates-geven-al-geldt-dat-niet-voor-al-hun-gsms

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels