HomeToerisme Kortrijk001Winter in Kortrijk

Winter in Kortrijk

De winter is nog niet in het land, maar op 7 december maakt koning Winter alvast zijn intrede in Kortrijk. Een maand lang kan je genieten van knusse cafés, ijs(koude)pistes en gezellige kerstmarkten. Zin om helemaal in de feeststemming te komen? Breng dan eens een bezoekje aan de Leiestad.

Activiteiten

Kortrijk pakt uit met Kerst. Of je nu graag beweegt of gewoon wat sfeer wil opsnuiven – iedereen komt aan z’n trekken. Op de Grote Markt vind je bijvoorbeeld de ijspiste. Leef je uit met je familie, je beste vriendin of je geliefde. Niets zo romantisch als hand in hand kerstdeuntjes luisteren tijdens het schaatsen. Niet actief genoeg? Voor de echte sportievelingen is er de kerstloop op 16 december. Trek je stoute schoenen aan, want 10km in de kou is niet niks! Gelukkig zijn er genoeg plekken waar je je nadien kan opwarmen.

Winter in Kortrijk
Metro & Stad Kortrijk

Als je in plaats daarvan liever wat rondstruint, kan je terecht bij het kerstdorp op het Schouwburgplein. De chalets zorgen voor een authentieke beleving waar iedereen aan z’n trekken komt. Zin in wat meer animatie? Neem dan een kijkje bij de kerstfoor. De verborgen kerstmarkt in de Overleiewijk voegt het nodige mysterie toe aan het programma. Alvast een tip: de markt vindt plaats op 15 en 16 december. Aan jou om te vinden waar precies.

Ook de gebruikelijke Kortrijkse bezienswaardigheden worden uiteraard in een feestelijk jasje gestoken. Het is de ideale gelegenheid om het Begijnhof en de achterliggende geschiedenis te ontdekken. Of wat dacht je van de Leieboorden en de Broeltorens, inclusief vrolijke lichtjes? Met wat geluk zorgt een laagje sneeuw voor nog meer wintersfeer.

Winterbars

Van al dat schaatsen, lopen en cultuur opsnuiven krijgt een mens dorst. Niets beter op een koude winteravond dan je in een knusse winterbar in een comfortabele stoel te nestelen. Sibäria is een pop-up winterbar in een voormalige bioscoop. Het creatieve, alternatieve interieur zorgt voor een ontspannen sfeer. Blijf gerust eindeloos lang plakken met vrienden. Papago is dan weer bijna een kerstmarkt op zichzelf. Binnen en buiten kan je genieten van een drankje, een haardvuur, wijndegustaties, noem maar op. En dat allemaal in een achttiende-eeuws decor, op een steenworp van de Grote Markt. De Blauwe Hoeve wordt omgetoverd tot Wünderbar, een chalet met plaats voor maar liefst 350 mensen. De bar is bovendien gekoppeld aan Music for Life van StuBru. Waan je hier even in de bergen – er is zelfs een kabelbaan – en geniet van de winter. Ten slotte is er nog Moose-bar, gelegen op de parking van Kortrijk Xpo. Feestvierders kunnen er genieten van een stevige après-ski en verschillende thema-avonden. Het personeel loopt rond in Duitse tirolerkledij om de ervaring compleet te maken.

Metro & Stad Kortrijk

Restaurants

Bij dat drankje hoort uiteraard een hapje. Ontbijt, lunch of diner: de Kortrijkse restaurants hebben van alles wat. ‘De Kleinkeuken’ is een goede optie voor zij die even iets gezond willen. Het menu bestaat voornamelijk uit salades, verschillende broodjes en soep. De perfecte middagpauze dus, net zoals ‘Café Tartine’. Daar kan je ook terecht voor een lekker ontbijt of een vieruurtje, want niemand kan weerstaan aan taart tijdens de winter.

Als je op zoek bent naar een meer traditionele maaltijd, is ‘Balthazar’ een goed idee. Geen probleem als je geen honger hebt – de bistrokeuken wordt gecombineerd met een bruin café. Streekproducten nemen een belangrijke plaats in bij ‘Kaffee Damast’. Leer de lokale Kortrijkse keuken kennen en je zal het je niet beklagen.

Ben je een echte fijnproever? ‘Beudaert’ is het restaurant van de ‘Jonge Topchef Vlaanderen 2013’ en kwaliteit is dus gegarandeerd. Hier uit eten gaan is een ervaring op zich en zeker de moeite als je toch al in Kortrijk bent. Het is de ideale afsluiter voor een gezellige winterdag. Uiteraard zijn er nog tientallen andere restaurants te ontdekken in de stad, maar we laten graag wat ruimte voor verrassing.

Winter in Kortrijk
Metro & Stad Kortrijk

Shoppen

Een stevige winkelsessie kan niet ontbreken tijdens de feestdagen. Een mooie outfit voor jezelf om te dragen op Oudejaar. Prachtige persoonlijke cadeaus voor je familie en vrienden. De ideale wijn om tijdens het kerstdiner te combineren met je zorgvuldig uitgekozen hoofdgerecht. Het hoort er allemaal bij en je wil natuurlijk genoeg tijd hebben om de juiste keuzes te maken – een blauwtje lopen is nu eenmaal niet leuk. Daarom zijn op zondag 16, 23 en 30 december alle winkels in de Kortrijkse binnenstad open. Vele daarvan zijn ook nog eens versierd in het thema ‘Scandinavische winter’, zodat ook de winkelbeleving op zich een feestje wordt. Je hebt dus geen excuus meer om je cadeautjesjacht nog langer uit te stellen!

Winter in Kortrijk logo

Meer inspiratie vind je op de website van Stad Kortrijk!

 

Het bericht Winter in Kortrijk verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels