HomeNieuwsZo bewaar je kruiden langer

Zo bewaar je kruiden langer

Er gaat niets boven de geur van verse basilicum of munt in huis. Maar als je vol goede moed een plantje koopt in de supermarkt, is dat na een tijdje gegarandeerd verpieterd. Met deze tips houd je de kruiden langer goed

Om te beginnen maak je best een onderscheid tussen zachte en harde kruiden. Zachte kruiden als basilicum, peterselie, koriander, dille of bieslook moet je zo snel mogelijk uit de verpakking halen. Je kan ze best in een kom zetten, dat gevuld is met zo’n 2,5 centimeter water.

Harde kruiden kan je herkennen aan de stevige steeltjes. Denk maar aan munt, tijm, oregano of rozemarijn. Hier kan je het langst van genieten als je ze in een vochtige doek of stuk keukenrol wikkelt, en ze in een diepvrieszakje bewaart.

In de diepvries

Als je de kruiden langer wil bewaren, kan je ze ook invriezen. Doe de fijngehakte in een ijsblokjesvorm, voeg wat water toe en leg de vorm in de diepvries. Als je later kruiden nodig hebt, kan je een blokje toevoegen aan je maaltijd. Wil je het gerecht niet te waterig maken? Dan is het een goed idee om olijfolie te gebruiken in plaats van water.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels