HomeNieuwsVideoWOW. Bijen werken samen om flesje Fanta te openen (video)

WOW. Bijen werken samen om flesje Fanta te openen (video)

Een filmpje over twee bijen die samenwerken om een Fanta-flesje te openen gaat momenteel viraal op Twitter. Door de video is er weer meer aandacht voor recente studies die bewijzen dat de beestjes erg intelligent zijn.

Een video van twee bijen die samenwerken om een flesje Fanta te openen gaat dezer dagen viraal op Twitter. Het gebeuren zou gefilmd zijn in het Braziliaanse São Paulo op 17 mei.

«De bijen werken samen om mijn frisdrank te stelen», horen we een vrouw op de achtergrond in het Portugees zeggen. «Ik kreeg een drankje van een klant, maar het werd al snel gestolen door bijen», schrijft ze in het onderschrift van de video.

Onderzoek

Dat bijen een vooliefde hebben voor alles wat zoet is, is wereldwijd gekend. In 2016 bewezen onderzoekers van de Queen Mary University of London echter dat het drinken van slechts een klein druppeltje suikerwater, de bijen in bijzondere emotionele toestand brengt, een die vergelijkbaar is met menselijk optimisme.

Uit recente studies blijkt ook dat bijen erg intelligente beestjes zijn. Zo toonde Harvard University aan dat bijen zo goed in een zwerm kunnen samenblijven, omdat ze de bewegingen van hun mede-insecten kunnen interpreteren. Een andere studie bewees dan weer dat de insecten van elkaar kunnen leren hoe je het best gereedschap gebruikt. Daarnaast gaf diezelfde studie aan dat bijen zouden kunnen tellen en simpele wiskundige vergelijkingen kunnen oplossen, aldus Science Alert. Je let dus volgende keer best op als je je frisdrank achterlaat.

Foto YouTube / ViralHog

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels