HomeNieuwsVideoWetenschappers vinden mysterieuze bol op bodem van oceaan: «Lijkt wel het begin...

Wetenschappers vinden mysterieuze bol op bodem van oceaan: «Lijkt wel het begin van een horrorfilm»

Wetenschappers van de National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) hebben een mysterieuze gouden bol gevonden op een diepte van 3.300 meter in de oceaan. «Het bizarre aan deze zaak is dat we niet eens weten wat het precies is», reageert een onderzoeken aan The Guardian.

NOAA is een Amerikaans agentschap dat verantwoordelijk is voor het bestuderen van de oceaan en de atmosfeer. Het onderzoekt de zeebodem met robots en onderzeeërs. En hoewel het agentschap al wat vreemde ontdekkingen gedaan heeft, spant deze toch wel de kroon.

«We weten niet eens wat het is»

Op 30 augustus deed de onderwaterrobot Okeanos Explorer een ongelooflijke ontdekking, op een diepte van 3.300 meter in de Stille Oceaan nabij Alaska. Op hun schermen zagen de wetenschappers een mysterieuze gouden bol verschijnen. Een ei? Een onbekende spons? Tot op vandaag weten de onderzoekers niet wat het is . «Het lijkt wel het begin van een horrorfilm», zei een van de wetenschappers van de expeditie. «Het bizarre aan deze zaak is dat we niet eens weten wat het precies is», vertelt Kerry Howell, diepzeespecialist aan de Universiteit van Plymouth, aan The Guardian.

«We weten heel weinig over onze eigen planeet»

Mogelijk ontdekken wetenschappers binnenkort wel wat het vreemde object is. Met behulp van een op afstand bediende arm haakten de onderzoekers de gouden bol los. Daarna werd hij door een buis gezogen. In het labo zullen wetenschappers meer gedetailleerde analyses kunnen doorvoeren. In afwachting van de resultaten, herinnert dit exemplaar er ons alvast aan «hoe weinig we weten over onze eigen planeet, en hoeveel we nog moeten leren over onze oceaan», zegt Sam Candio, de coördinator van de expeditie.

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://www.metrotime.be/nl/wtf/wetenschappers-vinden-mysterieuze-bol-op-bodem-van-oceaan-lijkt-wel-het-begin-van-een-horrorfilm

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels