HomeNieuwsVideoVIDEO. Zo snel verspreidt het coronavirus zich als mensen tafelen met besmette...

VIDEO. Zo snel verspreidt het coronavirus zich als mensen tafelen met besmette persoon

Viroloog Marc Van Ranst heeft een filmpje gedeeld waarin te zien is hoe snel een virus zich kan verspreiden als mensen in groep gaan eten. De resultaten zijn behoorlijk beangstigend.

Het filmpje werd door de Japanse openbare omroep gemaakt in samenwerking met enkele wetenschappers. Voor hun experiment tafelden tien mensen samen en konden ze eten aan het buffet gaan halen. Een van hen speelde de besmette persoon en kreeg fluorescerende verf op één van zijn handpalmen. Vervolgens ging iedereen naar het buffet en genoten ze van een heerlijke maaltijd.

Virus op handen en gezicht

Na een half uur werd het licht gedoofd en werd een blacklight aangezet. Daardoor werd zichtbaar waar het ‘virus’ intussen gepasseerd was. De verf bleek op de handen van alle deelnemers te zitten. Enkelen van hen hadden zelfs verf op hun gezicht. En ook op het bestek en de deksels van het buffet was verf te vinden. Met andere woorden: het virus zou hier heel wat nieuwe besmettingen opgeleverd hebben, mocht het geen experiment geweest zijn.


Handen wassen

Viroloog Marc Van Ranst benadrukt daarom nogmaals in zijn tweet het belang van handen wassen. “Waarom hechten virologen zoveel belang aan handen wassen? Wel, daarom”, klinkt het.

Foto: still

Het bericht VIDEO. Zo snel verspreidt het coronavirus zich als mensen tafelen met besmette persoon verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels