HomeNieuwsVideoVIDEO. Vrouw ‘plankt’ meer dan 4 uur en breekt wereldrecord

VIDEO. Vrouw ‘plankt’ meer dan 4 uur en breekt wereldrecord

In Chicago heeft Dana Glowacka het wereldrecord planking voor vrouwen verbroken. Ze ‘plankte’ maar liefst 4 uur en 20 minuten aan een stuk en doet daarmee bijna een uur beter dan de vorige recordhoudster.

De meeste onder ons zijn al blij als we een plankpositie langer dan een minuut kunnen volhouden. Maar voor Dana Glowacka uit Montreal stelt dat niets voor. In de Amerikaanse stad Chicago heeft de Canadese onafgebroken ‘geplankt’ voor maar liefst 4 uur en 20 minuten en vestigt daarmee een nieuw wereldrecord planking voor vrouwen. Planking is een oefening waarbij je al steunend op je ellebogen een rechte plank maakt met je lichaam. Tijdens haar meer dan 4 uur durende triomf, verbrandde Glowacka zo’n 700 calorieën.

10 uur en 10 minuten

Glowacka maakte brandhout van het vorige wereldrecord dat 4 jaar lang op naam van een Cypriotische vrouw stond die de oefening 3 uur en 31 minuten volhield. De 48-jarige Canadese trainde zelf 4 jaar lang om het record te kunnen breken. Die trainingen deed ze met behulp van haar coach George E. Hood die geen vreemde is voor de sportoefening. Vorig jaar hield hij de plankpositie 10 uur en 10 minuten uit. Het Guinness Book of Records moet het record nog officieel bekend maken.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels