HomeNieuwsVideoVIDEO. Slangentemmer onderwerpt agressieve cobra

VIDEO. Slangentemmer onderwerpt agressieve cobra

In Thailand kijken ze van een cobra meer of minder niet meer op. Slangenvangers zijn er continu in de weer om de beestjes te vangen, maar ze gaan niet altijd op dezelfde manier te werk. Deze slangentemmer kiest niet voor een gewelddadige, maar voor een hypnotiserende methode. Zo weet hij op verbluffende wijze een agressieve cobra te kalmeren.

Toen een cobra binnensloop op een binnenhof in Thailand, werd de professionele slangenvanger Jirawat Iamlamay erbij geroepen. Een alledaags klusje voor de man die zorgeloos verscheen in een korte broek en slippers. Iamlamay kiest ervoor om slangen niet met geweld te vangen, maar met speciale bewegingstechnieken die helpen om agressieve exemplaren af te leiden. Hij kijkt de slang aan en maakt enkele snelle hoofdbewegingen die de cobra nauwgezet volgt. Af en toe tikt hij de slang lichtjes aan.

Aaien

In de video is te zien hoe het reptiel enkele keren fel uithaalt, maar zich uiteindelijk gewonnen geeft. De eerste pogingen die de slangentemmer onderneemt om het dier vast te grijpen mislukken. De slang heeft het duidelijk niet naar haar zin en blaast enkele keren hard naar de man. Op het einde is te zien hoe Iamlamay met twee vingers de kop van de cobra aait en er toch in slaagt het dier naar beneden te duwen.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels