Vind ons op

Zita

VIDEO. Parijse agent steekt matrak tussen billen van betoger

Video

VIDEO. Parijse agent steekt matrak tussen billen van betoger

In Parijs is een onderzoek geopend naar een agent die mogelijk zijn bevoegdheid misbruikte tijdens de protesten op 1 mei. In een video is te zien hoe hij zijn matrak tussen de billen van een manifestant steekt terwijl die door zijn collega’s wordt vastgehouden. 

Het gerecht en de waakhond van de politie onderzoeken het incident. Journalist David Dufresne zette de beelden op Twitter en sindsdien zijn ze al meer dan 750.000 keer bekeken. De feiten vonden plaats in de namiddag van 1 mei op de Boulevard du Montparnasse.

Achterwerk

Er hing een gespannen sfeer, vertelt journalist Clément Lanot: “Er waren al enkele mensen opgepakt.” Plots wierpen vier à vijf agenten in burger zich op een man, die daarop omsingeld werd door nog meer agenten in uniform. Een van hen stak zijn gummiknuppel tussen het achterwerk van de man.

Het onderzoek moet nu uitwijzen wat de bedoeling was van de agent in kwestie. Op het internet komen er veel geschokte reacties binnen. Sommige spreken van “aanranding” en zelfs “poging tot verkrachting”.

Lees Verder
Advertisement
Dit vind je mss ook leuk...
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer in Video

To Top