HomeNieuwsVideoVIDEO. Gillette kiest voor transgender in nieuwe reclameclip

VIDEO. Gillette kiest voor transgender in nieuwe reclameclip

Gillette heeft in zijn nieuwe reclamevideo gekozen om een transman in de spotlight te zetten. In het clipje is te zien hoe de jongen in kwestie zich voor het eerst scheert in het bijzijn van zijn vader.

Voor zijn nieuwe reclamevideo heeft Gillette niet gekozen voor een klassiek gladgeschoren model, maar voor een transgender. In de clip is te zien hoe de Canadese transactivist Samson Bonkeabantu Brown zich voor de eerste keer scheert in het bijzijn van zijn vader. Brown werd geboren als een meisje maar heeft zich nooit goed gevoeld in zijn lichaam. “Ik heb altijd geweten dat ik anders was. Ik wist niet dat er een woord was voor het soort persoon dat ik ben”, zegt Brown in de reclame.

Vader en zoon

“Ik ben aan mijn transitie begonnen om gelukkig te zijn. Ik ben zo blij dat ik eindelijk op het punt ben beland dat ik me kan scheren”, stelt Brown. Terwijl hij zich scheert, geeft zijn vader hem instructies om het proces zo vlot mogelijk te laten verlopen. Hij moedigt zijn zoon aan: “Niet bang zijn. Scheren draait om zelfvertrouwen.” In een aparte Facebookpost liet de Canadees weten dat hij het belangrijk vond dat zijn vader mee in de video verscheen. “Mijn vader is altijd een van mijn grootste supporters geweest tijdens mijn overgang. Hij spoorde me aan om zelfvertrouwen te hebben en trouw te blijven aan mezelf”, aldus Brown. “Ik ben me zeer bewust van hoeveel geluk ik heb met mijn familie die me steunt door dik en dun. Het is een privilege dat andere transgenders vaak niet hebben.”

Betere mannen

Het is niet de eerste keer dat Gillette voor de dag komt met een gewaagde reclame. In januari kwam het scheermessenbedrijf onder vuur te liggen na een video waarin ze mannen oproepen om “beter” te doen. Ze gaven een ludieke draai aan hun slogan die ze veranderden van “the best a man can get” naar “the best a man can do”. Met die boodschap wilde Gillette een duidelijk standpunt innemen in de #MeToo-kwestie en mannen aanmoedigen om hun gedrag aan te passen. Voor velen was dit een beledigende, “anti-man” boodschap van het scheermessenbedrijf.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels