HomeNieuwsVideoAchter de schermen: het harde leven van een 'Nigeriaanse prins' (video)

Achter de schermen: het harde leven van een ‘Nigeriaanse prins’ (video)

Want achter elke online ‘scammer’ zit natuurlijk ook een persoon die brood op de plank wil.

“Hallo, mijn naam is Tobi uit Nigeria. Ik heb net een job als professionale foto- en videograaf.” Met die woorden begint bovenstaand filmpje.

Tobi deed zich online voor als een Amerikaans meisje. Hij probeerde zo een YouTuber op te lichten. Zonder veel succes: Tobi viel al snel door de mand.

Maar in plaats van hem online aan de schandpaal te nagelen, besloot de YouTuber hem in dienst te nemen. De twee kwamen met elkaar in contact en er werd aan Tobi gevraagd of hij zijn leven in beeld wou brengen. Alle kosten zouden gedekt worden en hij zou er ook iets aan verdienen. Niet veel later was bovenstaande video ingeblikt.

Tobi blijkt een student te zijn. Elektrotechniek is volledig zijn ding, maar voor die studies heeft hij dus geld nodig. Dat geld verdiende hij eerst door online mensen op te lichten, maar nu dus door zijn unieke documentaire te maken. Mensen kunnen ook geld storten via een online inzamelingsactie, opgezet door de YouTuber. Met dat geld kan hij boeken en een generator kopen waarmee hij zijn telefoon kan opladen. Ook zal hij kunnen blijven filmen! We kijken al uit naar de volgende creatie.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels