HomeNieuwsVideo(On)gepast eerbetoon aan overledene choqueert omstaanders (video)

(On)gepast eerbetoon aan overledene choqueert omstaanders (video)

Begrafenissen en hun rituelen verschillen wereldwijd enorm. Dingen die in sommige culturen als ongepast worden beschouwd zijn in andere landen de meest passende manier om afscheid te nemen van een geliefde. 

In het Westen wordt er vrij afstandelijk omgegaan met de dood, de meeste mensen zijn ook absoluut niet ‘op hun gemak’ in de buurt van een dood lichaam.

Twerken

In andere culturen gaat het er veel losser aan toe. Een uitbundige menigte en dansende dragers van de lijkbaar, strippers, je kunt het zo gek niet bedenken. Zo ook in de bovenstaande clip uit Louisiana die op Twitter werd gepost. De vriendin van een overleden man geeft hem een passend eerbetoon door suggestief te dansen, het zogenaamde twerken, op de open lijkkist en sluit af met een kus.

De man die de video op Twitter postte maakt duidelijk dat hij niet minder verwacht van zijn partner moest hij ooit komen te gaan: “Als je lief dit niet doet op je begrafenis, was ze dan wel echt je vriendin?”, vraagt hij zich af. Niet iedereen is het daar mee eens en het regent intussen negatieve commentaren onder de video, maar er is ook veel begrip. “De rouwende dame is duidelijk geëmotioneerd, wie zijn wij om te oordelen over de manier waarop iemand zijn verdriet verwerkt”, vraagt iemand zich terecht af.

 

 

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels