Vind ons op

Zita

Ondertussen zitten ze in Nieuw-Zeeland, ondanks corona, met een BOMVOL stadion (video)

Video

Ondertussen zitten ze in Nieuw-Zeeland, ondanks corona, met een BOMVOL stadion (video)

Ongelooflijk maar waar: in Nieuw-Zeeland worden rugbywedstrijden weer gespeeld in de aanwezigheid van tienduizenden toeschouwers. Dat blijkt uit een video die momenteel de ronde doet.

Het allesoverheersende coronavirus blijkt volledig onder controle te zijn in het land van de kiwi’s. In de afgelopen twee weken zijn er amper 31 gevallen vastgesteld. Nieuw-Zeeland telt iets meer dan 5 miljoen burgers. Gemiddeld zijn dat tot nu toe 39 besmette gevallen per 100.000 inwoners. Ter vergelijking: in België zijn dat er op moment van schrijven net geen 2.000 per 100.000 inwoners.

Lockdown

In het filmpje zien we in een imposant stadion supporters zingen en juichen terwijl de match tussen Nieuw-Zeeland en Australië volop aan de gang is in Eden Park, Auckland. Sportbeelden die we in Europa en de Verenigde Staten meer dan waarschijnlijk nog maanden zullen moeten missen.

De regering in Nieuw-Zeeland wordt al een tijdje geloofd om haar snelle en kordate optreden tijdens de eerste fases van de coronaperiode. De grenzen werden gesloten, er werd een lockdown afgekondigd van 5 weken en enkel winkels die voorzagen in levensnoodzakelijke producten bleven open.

Foto: Still YouTube

Meer in Video

Meest gelezen

Nieuwsbrief

Ad

To Top