HomeNieuwsVideoJames Blake brengt bloedmooie versie van Nirvana-klassieker ‘Come As You Are’ (video)

James Blake brengt bloedmooie versie van Nirvana-klassieker ‘Come As You Are’ (video)

We kennen hem vooral van zijn stijlvolle elektronische dansmuziek met invloeden uit diverse elektronische muziekgenres als techno, drum-‘n-bass en dubstep, maar de Londense soundsmid James Blake kan met zijn engelenstem de meest ruige rocksongs omturnen naar een fragiele treurzang die garant staat voor een krop in de keel. Dat bewijst hij nogmaals met zijn bloedmooie cover van de Nirvana-klassieker ‘Come As You Are’.

Blake deelde gisteren een video op YouTube, waarin hij met zijn zoetgevooisde stem een fluwelen, uitgepuurde versie van ‘Come As You Are’ brengt op piano.

De single van de Amerikaanse grungeband Nirvana verscheen oorspronkelijk op het iconische studioalbum ‘Nevermind’ uit 1991. Drie jaar en één studioalbum later beroofde frontman Kurt Cobain zich van het leven op 27-jarige leeftijd.

Improvisatieconcert

Fans van Blake kregen tijdens de voorbije quarantaine een resem covers voorgeschoteld van hun idool. De laatste maanden nam Blake liedjes van Radiohead, Billie Eilish, Frank Ocean en Joni Mitchell onder handen. Deze cover maakte deel uit van een één uur durend “improvisatieconcert” op piano, dat vorig weekend live op Instagram gestreamd werd. Alle donaties die tijdens het virtuele evenement verzameld werden zijn ten voordele van The Loveland Foundation, een stichting die gekleurde gemeenschappen ondersteunt, en dan voornamelijk zwarte vrouwen en meisjes.

De reacties onder de video zijn unaniem lovend. “Als ik zo’n stem had zou ik de klok rond zingen, gewoon om mezelf te horen”, zegt een YouTube-gebruiker. Een ander schrijft: “Ik kan niet geloven dat zijn stem zo naturel en puur klinkt. Echt prachtig en betoverend.”

Het bericht James Blake brengt bloedmooie versie van Nirvana-klassieker ‘Come As You Are’ (video) verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels