HomeNieuwsVideoBIZAR. Dansgroep krijgt haatberichten na dit optreden bij ‘Britain’s Got Talent’ (video)

BIZAR. Dansgroep krijgt haatberichten na dit optreden bij ‘Britain’s Got Talent’ (video)

De dansgroep ‘Diversity’ heeft een ophefmakend optreden gegeven bij ‘Britain’s Got Talent’. De dansers lieten zich inspireren door ‘Black Lives Matter’, maar niet iedereen kon de act waarderen. De Britse mediawaakhond Ofcom laat weten dat het al meer dan 15.000 klachten heeft ontvangen.

Tijdens de act ging een witte agent met zijn knie op de rug van een danser zitten, net zoals bij George Floyd, de man die om het leven kwam door politiegeweld. Toen de tekst “I can’t breathe”, de laatste woorden van Floyd, door de luidsprekers galmde, gingen alle dansers op één knie zitten.

Ofcom heeft voorlopig nog geen officieel onderzoek geopend. De dansgroep bedankt in een Instagrampost zowel de liefdevolle berichten als de haatboodschappen: “En de duizenden berichten die ik heb ontvangen vol haat en onwetendheid: ook daarvoor dank ik jullie. Jullie tonen nog maar eens aan wat er moet veranderen, en waarom dit optreden zo belangrijk was voor mij en de rest van de groep.”

Het bericht BIZAR. Dansgroep krijgt haatberichten na dit optreden bij ‘Britain’s Got Talent’ (video) verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels