HomeNieuwsTips om verstopping te voorkomen

Tips om verstopping te voorkomen

Al het water dat gebruikt wordt in huis wordt door het riool afgevoerd. Omdat het riool dus een drukke omgeving is, kan het voorkomen dat deze nogal eens verstopt raakt. Er komen namelijk genoeg obstakels in het riool die zorgen voor een verstopping. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om een verstopping te voorkomen. Deze worden hier genoemd.

Filters & zeefjes

Overal waar een afvoer is, is het handig om een filter of zeefje te plaatsen. Dit voorkomt dat grove deeltjes door de afvoer worden gevoerd. In de gootsteen kan je bijvoorbeeld een zeefje plaatsen dat de etensresten opvangt. Hierdoor komen de etensresten niet in de afvoer en is de kans op verstopping kleiner. In de douche kan je een filter in het doucheputje plaatsen. Deze filter zal haren opvangen tijdens het douchen. Dit verkleint ook de kans op een verstopping. Als je geen filter of zeefje bij de afvoer plaatst dan is de kans groot op een verstopping. Dan moet je de lokale ontstoppingsdienst bellen om het op te komen lossen.

Wees zuinig met toiletpapier

Toiletpapier is een grote oorzaak van verstoppingen. Overmatig gebruik van toiletpapier kan de kans op grote proppen restafval vergroten waardoor het de kans op verstoppingen vergroot. Veel landen vragen daarom om gebruikt toiletpapier in een afvalbak naast de wc te gooien in plaats van in het toilet zelf.

Gootsteen spoelen

De gootsteen is belangrijk om schoon te houden om verstoppingen te voorkomen. Je kunt bijvoorbeeld heet water door de afvoer gieten om zo de gootsteen schoon te houden. Heet water neemt namelijk alle vuildeeltjes met zich mee de afvoer in. Een tip is om koffieprut te mengen met heet water om vuil weg te spoelen. Verder wordt het aangeraden om soda door de gootsteen te spoelen. Soda is een beetje sterker dan water en kan de gootsteen schoner maken.

Wat niet door de gootsteen te spoelen?

Een aantal dingen kan je beter niet door de gootsteen spoelen om verstopping te voorkomen. Zo bespaar je kosten op ontstoppingsdiensten. Sommige soorten afval kan je beter niet door de gootsteen spoelen. Ten eerste kan je vet en olie beter niet door de gootsteen gooien. Ten tweede wordt het afgeraden om vezelachtig textiel in de gootsteen of afvoer te gooien. Dit kan je beter in een afvalbak gooien. Verder wordt het afgeraden om chemicaliën door de gootsteen te spoelen.

Zorg ervoor dat jouw afvoer nooit verstopt raakt door bovenstaande tips te gebruiken. Zo kan je veel ellende en kosten besparen op ontstoppingsdiensten.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels