HomeNieuwsSlippers zijn niet langer een modeflatter: maar hoe goed zijn ze voor...

Slippers zijn niet langer een modeflatter: maar hoe goed zijn ze voor je voeten?

De slipper is nog nooit zo onmisbaar geweest als nu. Nu de meeste mensen ook na de lockdowns (gedeeltelijk) blijven thuiswerken en meer comfort zoeken, is het dragen van slippers buitenhuis niet langer meer een no-go buiten het strand of op de camping. Ook de grotere modemerken weten dit. De laatste tijd hebben de merken hun inspanningen echt opgevoerd. Nu milieuvriendelijke materialen steeds meer voorkomen en modellen steeds moderner worden, kun je gemakkelijk een paar comfortabele én fashionable slippers scoren.

Slippers steeds vaker ontworpen voor gebruik buitenshuis. Stevige loopvlakken en dikke zolen zijn bestand tegen de zwaarste voetpaden, terwijl ze ook fashionable genoeg zijn voor een wandeling door de stad of op een drankje op het terras.

Comfort hoeft dus niet ten koste te gaan van het uiterlijk. Echter kun je je wél flink verkijken bij de aanschaf van een paar slippers. Naar schatting heeft een derde van de Nederlanders voetklachten, dikwijls door het dragen van verkeerd schoeisel. Om je op weg te helpen bij het kiezen van jouw nieuwe paar slippers hebben we enkele tips op een rijtje gezet.

Een gepast bandje op de wreef, liefst verstelbaar

Het grootste nadeel van slippers is het gebrek aan hielaansluiting waardoor de slipper los zit van je fout. Hierdoor ga je onbewust moeite doen om de slipper bij je te houden met je tenen. Hierdoor zul je de hele tijd je voetspieren aanspannen. Kies daarom voor een slipper die een bandje heeft die over je wreef gaat, het liefste eentje die verstelbaar is voor een goede pasvorm. slipper zit daardoor niet aan je voet vast. Volgens de wet van de zwaartekracht wil die slipper omlaag, waardoor je voet enorm z’n best moet doen om dat ding bij zich te houden. Je gaat dan ‘klauwen’ met je tenen en continu allerlei voetspieren aanspannen.”

Een fijn voetbed met een echte pasvorm en goede zool

Een dunne en zachte zool kan comfortabel zijn maar verantwoorder is een dikke zool, niet zomaar een paar millimeter. Zo bepaal je of de zool stevig genoeg is: als je hem dubbel kunt vouwen, is hij niet sterk genoeg. Loop lang genoeg door de winkel om te zien of je tenen niet over de rand glijden. Gezondheidsslippers klinken goed maar het moet wel bij jouw voetpassen. Handigste is om ze ook te passen zeker per verschillend merk. Er zijn vele modellen en collecties van slippers tegenwoordig. De top 5 meest bekende merken zijn: Birkenstocks, Fitflops, Reef, iPanema en Havaianas.

Draag slippers niet te vaak

Voordat je je volgende paar koopt, is het belangrijk om te overwegen hoe vaak je van plan bent om slippers te dragen. Het is namelijk niet de bedoeling dat je hele dagen op een slipper gaat lopen. Limiteer het gebruik tot 2 uur per dag.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels