HomeNieuws“Tijd om perspectief te bieden aan verschillende sectoren”

“Tijd om perspectief te bieden aan verschillende sectoren”

Op het volgende Overlegcomité, dat samenkomt op 26 februari, moet gekeken worden naar manieren om “verschillende sectoren perspectief te bieden”. Dat heeft Pierre-Yves Jeholet, minister-president van de Franse Gemeenschap, gezegd op de RTBF-radio. “Het is tijd om een reeks maatregelen te nemen”, aldus Jeholet.

Nu de coronacijfers gunstig evolueren, gaan er steeds meer stemmen op om te verreikende beperkende maatregelen op te heffen.

Ook volgens Pierre-Yves Jeholet moeten een aantal versoepelingen onder de loep genomen worden. Met het oog op het mentaal welzijn van de jongeren noemt Jeholet het “onontbeerlijk” dat studenten “in de loop van maart” opnieuw lessen op hun campus kunnen volgen en dat leerlingen in het secundair onderwijs opnieuw “100 procent contactonderwijs” kunnen krijgen na de paasvakantie.

Quid festivals?

Wat de culturele sector betreft – die al sinds de herfst stil ligt – vindt Jeholet het ook stilaan tijd om de deur op een kier te zetten voor voorstellingen en concerten, mits het naleven van strikte gezondheidsprotocollen.

Over de organisatie van grote zomerfestivals wil de MR-politicus zich nog niet uitspreken. “Ik wil ook geen valse hoop creëren”, klinkt het.

Ook de horecasector moet volgens Jeholet perspectief krijgen. “Maar we zullen ook niet alles tegelijk kunnen doen”, aldus nog Jeholet.

Het bericht “Tijd om perspectief te bieden aan verschillende sectoren” verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels