HomeNieuwsOp zoek naar slimme rolluiken? Gebruik Somfy als jouw partner

Op zoek naar slimme rolluiken? Gebruik Somfy als jouw partner

Verhoog je wooncomfort met slimme oplossingen in en rond de woning. Denk bijvoorbeeld aan verlichting die inschakelt zodra je een ruimte betreedt en weer dooft als je de kamer hebt verlaten. Zo zijn er meer handige manieren om de woning te automatiseren. Wat dacht je van slimme rolluiken? Somfy heeft hier diverse systemen voor bedacht. Hoe dit werkt en wat de voordelen zijn kun je op deze pagina lezen.

Waarom rolluiken installeren?

Niet iedereen heeft rolluiken. Daarom is het goed om eerst even te bekijken of dit überhaupt een goede oplossing is voor de persoonlijke situatie. In tegenstelling tot rolgordijnen worden rolluiken aan de buitenzijde van de woning geplaatst. De bediening zal standaard via een koord aan de binnenzijde verlopen. Rolluiken bieden enkele voordelen ten opzichte van standaard raamdecoratie. Zo reflecteren ze zonlicht waardoor het in de zomer koeler blijft. Ook houden ze warmte binnen in de winter. Je zult dit merken aan de energierekening. Ook bij privacy en als inbraakpreventie kunnen rolluiken een rol spelen.

Hoe werken slimme rolluiken?

Huisautomatisering wordt ook wel smart home genoemd. Eigenlijk zijn ‘smart’ apparaten niet slim, het zijn de gebruikers die slimme oplossingen bedenken met de beschikbare toepassingen. Een rolluik dat opent met een tijdklok is praktisch maar niet slim. In combinatie met een lichtsensor die meet hoeveel zonlicht er is wordt het systeem al een stuk slimmer. Op de Somfy site kun je alle huisautomatisering oplossingen vinden waaronder rookmelders, garagedeuropeners en raamdecoratie voor binnen in huis.

Als het systeem eenmaal geïnstalleerd is, dan ben je niet beperkt tot een afstandsbediening. Met een app kun je binnen en buiten de woning de luiken bedienen. Zelfs aan de andere kant van de wereld. Met sensoren maak je het systeem direct een stuk slimmer. Zo kun je in plaats van een timer de rolluiken ook laten reageren op bewolking met een lichtsensor. Als de rolluiken sluiten kun je slimme verlichting zoals Hue laten inschakelen. En als je Siri of Google Home koppelt dan kun je het systeem met je stem bedienen.

Slimme koppelingen maken

Somfy producten zijn eenvoudig te koppelen aan de TaHoma. Dit is een kastje waarmee je niet alleen producten van dit merk maar ook van Philips, Sonos, Velux of Honeywell kunt koppelen. Ook kun je andere slimme toepassingen koppelen via Apple HomeKit, Google Nest of Amazon Alexa. Zo kun je de woning een eigen leven laten leiden. Dit is niet alleen praktisch als je thuis bent maar ook veilig als je op vakantie bent. De woning lijkt namelijk altijd bewoond waarmee rolluiken dubbele dienst doen als inbraakpreventie.

Welke rolluiken moet je kiezen?

Ben je op zoek naar een automatische rolluik oplossing die past binnen jouw persoonlijke situatie? Begin dan met de mogelijkheden te bekijken en te vergelijken. Op basis van een aantal basis elementen is het mogelijk om maatwerk oplossingen te bedenken voor iedere situatie. Houd er rekening mee dat niet ieder systeem even ‘slim’ is. Zo heeft het Somfy systeem obstakel detectie. Als er een kind of object in de weg staat dan stopt het systeem automatisch. Als de lamellen door vorst vastzitten, dan wordt het systeem niet geforceerd. Ook is het mogelijk om anti-inbraak klemmen te installeren. Een slimme woning begint bij slimme bewoners.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels