HomeNieuwsDe meest ontspannende momenten met water

De meest ontspannende momenten met water

Naast de lucht die we inademen is water alom aanwezig op deze aarde. Als inwoners van België zijn we gewend om in een natte omgeving te wonen. We hebben er dagelijks mee te maken. Eigenlijk wonen we altijd wel in de buurt van een meer, zee, kanaal of rivier. Bovendien komt het in de meeste jaargetijden, behalve de zomer, vaak als hemelwater uit de lucht vallen. Daarnaast drinken we het massaal en houdt het ons schoon.

Het aantal contactmomenten op een dag waarbij water een rol speelt, zijn ontelbaar. De dag begint er steevast mee. Soms rennen we eerst naar de wc en spoelen we de eerste liters water weg. Dan staat tandenpoetsen en douchen bij de meeste gezinnen op het programma. Hierbij is het gebruik van water meestal functioneel omdat we onder tijdsdruk bezig zijn. De één moet naar school en de ander naar zijn of haar werk. Omdat deze handelingen een dagelijks terugkerend fenomeen zijn genieten we amper van deze watermomenten.

Stress

Aan het einde van de dag kunnen we wel van  een heerlijke douche of ontspannend bad genieten. Liefst doen we dat zo lang mogelijk zodat alle zorgen en stress door het doucheputje spoelen. Misschien niet zo’n duurzame gedachte als we denken aan de vele liters water die we hiervoor gebruiken. Een zandlopertje aan de muur kan een uitkomst zijn maar denk ook eens aan waterbesparende hulpjes van bijvoorbeeld GROHE als je onbezorgd wilt spetteren en daarbij ook nog eens water kunt besparen.

Songs

Een ontspannen douchemoment is voor velen een bron van inspiratie. De beste ideeën ontstaan namelijk op de wc of in de badkamer. Lekker zingen onder de douche is voor velen ook een ontspannende bezigheid. Water is eigenlijk het beste instrument wat je je tijdens het zingen kunt wensen. Davina Michella bezong The Power of Water nog op een zeer beeldende wijze op het Eurosongfestival van 2021. Het lied liet bij veel kijkers een diepe indruk achter. Water blijkt ook voor artiesten een bron van inspiratie te zijn. Marco Borsato raakt een gevoelige snaar met zijn lied ‘Breng mij naar het Water’. Tot slot nog de klassieker Bridge over Troubled Water, die bij senioren vast bekend zal zijn van het duo Simon & Garfunkel.

Besparing

In de huidige tijd komen we echter steeds meer tot het besef dat we niet onbeperkt water kunnen verspillen. Zo komen er ook veel medicijnresten via ons lichaam in het water terecht. Soms worden medicijnresten zelfs zo in de toiletpot gegooid. Dit is een gevaar voor drinkwater en natuur. Het filteren en schoonhouden kost onze waterschappen veel energie en geld. Daarnaast blijkt een goed vochthuishouding in huis essentieel voor ons leefgenot in huis. Een te droge of te vochtige lucht kan je gezondheid beïnvloeden. Dat kan door meerdere oorzaken komen. Wat deze zijn kun je lezen in dit artikel      .

Drinkwater

Er zijn nog veel meer momenten in een dag waar je echt van water kunt genieten. Kinderen doen dat door tijdens een regenbui flink in de plassen te stampen. Ouders schuilen het liefst onder een paraplu omdat nat worden vaak als vervelend wordt ervaren. Maar zit je na een nat pak weer droog op de bank met een heerlijk warm kopje thee, dan kun je hier enorm van genieten. Het is één van de ontspannende momenten die je met water kunt beleven.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels