HomeNieuwsMaak Instagrammable foto's in Smile Safari

Maak Instagrammable foto’s in Smile Safari

Na de eerste, succesvolle editie in 2019 is Smile Safari terug! Tot eind augustus maak je in Anspach Shopping Center een expeditie langs regenbogen, optische illusies en roze palmbomen. Instagrammable foto’s gegarandeerd!

Smile Safari?

Smile Safari is eigenlijk een museum maar het is het beste te omschrijven als een instagramparadijs. Anderhalf uur lang ben je zoet met het poseren voor kleurrijke kamers en onverwachte videowalls. Denk aan een vrolijke hamerkamer, een TikTok song-booth en een spiegelkamer. De aankleding werd mee uitgewerkt door Belgische artiesten. Zo zijn er handgemaakte murals van Anne Manteleers, Pieter Boels en Eltipo te vinden. De gemaakte foto’s kun je zo op Instagram gooien, geen filter nodig. Zo beleef je niet alleen een leuke dag met dansen, poseren en gekke bekken trekken maar heb je ook ineens genoeg content om je Instagram feed enkele weken te vullen.

Smile Safari nodigt elke donderdag van de zomer een bekende Belgische TikTokker uit. Benieuwd wie je komende donderdag in Smile Safari kunt ontmoeten? Lees er alles over op de site van het museum zelf. Om het resultaat te bekijken heb je niet meer nodig dan internet. Zowel mobiel internet als thuisinternet zijn voldoende. Apps als TikTok zijn geoptimaliseerd voor mobiel gebruik, dus “internet vergelijken” voor het snelste internet is in principe niet nodig.

Duurzaamheid troef

Smile Safari doet er alles aan om van de tentoonstelling een duurzame gebeurtenis te maken. Tijdens het bouwen van het museum werd er zoveel mogelijk gebruikgemaakt van duurzame materialen. Na afloop van de tentoonstelling wordt het decor via Fair Circulair aangeboden aan ontwerpers, scholen, artiesten, academies, standenbouwers, scenografen en aanmaaklabs. Zij zullen het decor hergebruiken voor hun eigen producties.

Praktische info

Smile Safari is woensdag en vrijdag geopend van 12.00 tot 18.00 uur en op zaterdag en zondag van 10.00 tot 18.00 uur. Het Instagrampretpark vind je in het Anspach Shopping Center in Brussel. Op zondag bevindt de ingang zich op het Muntplein, aan de kruising van Kleerkopersstraat en Bisschopsstraat. Kinderen tot drie jaar mogen gratis naar binnen. De tickets kosten €17,50 als je jonger dan zestien jaar bent, volwassenen betalen €19,50.

Omwille van de coronamaatregelen wordt er met tijdsloten gewerkt. Als je je ticket online koopt, moet je dus aangeven wanneer je naar de tentoonstelling komt. Om het kwartier vertrekt er een kleine groep, zodat je niet te lang moet aanschuiven aan de verschillende decors. Het is dan ook aangeraden om een kwartier op voorhand aanwezig te zijn, zodat je de start van je tijdslot niet mist. Ben je toch te laat, dan zal de organisatie je een ander tijdslot op dezelfde dag geven. Je kunt je ticket helaas niet ruilen voor een andere dag.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels