HomeNieuwsLifestyleZweden zet project van nachttrein tussen Brussel nu echt op de rails

Zweden zet project van nachttrein tussen Brussel nu echt op de rails

De Zweedse regering heeft het licht op groen gezet om een aanbesteding te lanceren voor de werken die de nachttrein tussen Brussel en het Zweedse Malmö mogelijk moeten maken. 

Eerder dit jaar werd al een haalbaarheidsstudie uitgevoerd naar de nachtelijke treinverbinding tussen Mälmo en Brussel, maar volgens een persbericht van het Zweedse ministerie van Infrastructuur staat het licht nu echt op groen.

Volgens Zweedse media zou het acht uur duren om tussen Brussel en Malmö te reizen en zou de verbinding elke nacht uitgevoerd worden. Een ritje met de trein naar Malmö zou ten laatste in augustus 2022 mogelijk moeten zijn.

Commerciële spelers

Hoewel de verbinding met Brussel met een geschat verlies van 50 miljoen Zweedse kronen (4,7 miljoen euro) per jaar niet winstgevend zal zijn, wil de Zweedse minister van Infrastructuur Tomas Eneroth toch met het project doorgaan. De minister verwacht immers dat er ook commerciële spelers met nachttreinen zullen starten en de investering zich zo zal terugbetalen.

De Zweedse regering wil in de toekomst fel inzetten op nachttreinen met het buitenland. Daarvoor wil het 400 miljoen kronen (39 miljoen euro) investeren. Een verbinding Stockholm-Hamburg ligt bijvoorbeeld ook op tafel.

Begin dit jaar werd er al een nachttrein tussen Brussel en de Oostenrijkse hoofdstad Wenen gelanceerd, met verschillende stops in Duitsland. Die blijkt een succes te zijn, want de Österreichische Bundesbahnen (ÖBB) overwogen na enkele weken al om de frequentie van de Nightjet op te trekken.

Het bericht Zweden zet project van nachttrein tussen Brussel nu echt op de rails verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels