HomeNieuwsLifestyleZo weet je of jouw huisdier te dik is

Zo weet je of jouw huisdier te dik is

Niet alleen mensen kunnen overgewicht hebben, ook huisdieren hebben er steeds vaker mee te kampen. Een dikkere kat of hond kan dan wel schattig zijn, het is allesbehalve gezond. Zo kom jij te weten of jouw beste vriend te zwaar door het leven zwalpt.

“Het extra gewicht kan leiden tot schade aan de organen, botten en gewrichten dat nooit meer hersteld kan worden”, zegt de Britse Catrin George, van Animal Friends Pet Insurance, aan Mirror. In Groot-Brittannië hebben huisdieren steeds vaker last van een te hoge bloeddruk en nieraandoeningen.

Katten

Kattenbaasjes moeten de ribben en wervelkolom van hun pluizenbol kunnen voelen, al moeten die niet zichtbaar zijn. De taille van een kat zou ook zichtbaar moeten zijn. Als je kat wat molliger is, dan zul je de ribben niet kunnen voelen en lijken de beestjes van bovenaf wat op een peer. Wanneer katten overgewicht hebben, zullen ze een duidelijk buikje hebben en verdwijnt hun taille.

Honden

De signalen bij honden zijn ongeveer hetzelfde, klinkt het bij de Britse The Kennel club. Maar ze zullen ook minder actief worden en bijvoorbeeld minder zin hebben om te gaan wandelen of moeite hebben om in en uit een auto te springen.

Het bericht Zo weet je of jouw huisdier te dik is verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels