Vind ons op

Zita

Zo maak je vrienden als koppel

Lifestyle

Zo maak je vrienden als koppel

Als koppel heb je koppelvrienden nodig. ‘How I Met Your Mother’ maakte het al duidelijk en het geldt nog steeds. Waarom? Je kan gewone koppeldingen doen, maar dan met z’n vieren. Denk aan filmavonden, pintjes drinken op café of uit eten gaan. Niemand voelt zich het vijfde wiel aan de wagen en iedereen is gelukkig.

Maar in praktijk is het moeilijker dan het lijkt om als koppel vrienden te maken. Vaak blijf je toch binnen je heerlijke comfort zone, met alleen aandacht voor elkaar. Bij deze dus enkele tips om ook als koppel sociaal te blijven.

Sta open voor nieuwe dingen

Als er geen koppel in je vriendenkring zit, is het dringend tijd om nieuwe vrienden te maken. Ben je net verhuisd? Maak gebruik van het feit dat je nieuw bent en wees sociaal. Engageer je in wijkinitiatieven, leer je buren kennen… Je nieuw-zijn is een goed excuus om buiten je comfort zone te treden. Woon je al lang op dezelfde plek? Schrijf je dan eens samen in voor een cursus. Jullie doen iets wat je leuk vindt en je leert sowieso nieuwe mensen kennen, wie weet wel een koppel.

Focus op individuen

Het lijkt misschien tegenstrijdig, maar soms is dit de beste manier om bevriend te worden met een koppel. Kom je iemand tegen waarmee je het goed kan vinden? Doe eerst samen wat activiteiten en betrek je partners pas na een tijdje. Het ijs is dan al gebroken en veel kans dat je lief overeenkomt met dezelfde mensen als jij. En als dat niet het geval is, heb je er tenminste een goede vriend(in) bij.

Geef het wat tijd

Je wordt niet van de ene dag op de andere beste vrienden met iemand. Alles heeft tijd nodig, zeker vriendschappen. Wees dus niet teleurgesteld als jullie na twee double dates “nog steeds niet” vier handen op een buik zijn. Bouw de dingen rustig op en als alles goed zit, komt de rest wel vanzelf. Spreek de eerste keren dus heel casual en kort af: ga bijvoorbeeld samen een pintje drinken op café. Gaat dat een aantal keer goed? Dan zijn jullie klaar voor wat meer tijd samen. Gaat dat slecht? Wel, dan weet je dat het waarschijnlijk niet voorbestemd is dat jullie ‘best couple friends’ worden. Thank u, next!

Het bericht Zo maak je vrienden als koppel verscheen eerst op Metro.

Meer in Lifestyle

Meest gelezen

Nieuwsbrief

Ad

To Top