HomeNieuwsLifestyleZo maak je je balkon helemaal zomerklaar

Zo maak je je balkon helemaal zomerklaar

De lente is aangebroken en er is dit weekend mooi weer voorspeld. Reden genoeg om je grijze balkon eens onder handen te nemen. Tijdens de zomer is er namelijk niets zo ontspannend als een zwoele avond op je terras met een wijntje in de hand. Maar dat vraagt natuurlijk wel een klein beetje inspanning. 

Hoe meer groen, hoe beter

Hoe klein je balkon ook is: er is altijd plek voor wat planten. Zet ze ofwel op je terras zelf of hang ze aan de buitenkant van je balustrade om plaats te besparen. Denk goed na over welke planten je wil: groenten, bloemen, eenjarig, winterhard…? Je kan het zo gek maken als je zelf wil. Denk ook aan de bloempotten zelf. Je kan gaan voor tijdloos terracotta of voor iets trendier. Heb je een muur waar je iets aan kan (en mag) hangen, dan zijn hangpotten een leuke optie.

Zitgelegenheid

Afhankelijk van hoe groot je balkon is, kan je creatief zijn met de zitgelegenheid. Een mini balkon leent zich perfect voor krukjes of bistrostoelen, eventueel gecombineerd met een hangtafel aan je balustrade. Heb je wat meer plaats, dan kan je ook een ligstoel overwegen. Of wat dacht je van een hangmat? Een paar kleurrijke kussentjes erop en je balkon ziet er al meteen heel wat gezelliger uit!

Licht, lichter, lichtst

Ook op zomeravonden wordt het uiteindelijk donker. Het is dus een goed idee om een of andere lichtbron op je terras te hebben. En dat kan op allerlei manieren. Een klassieker is zijn bijvoorbeeld de lantaarns met een theelichtje in. Maar ook lichtslingers op zonne-energie brengen heel wat sfeer en gezelligheid.

Onder je voeten

Je hebt er misschien nog niet bij stilgestaan, maar ook aan de vloer van je balkon kan je iets doen. Ben je niet bang om je handen vuil te maken, dan kan je opteren voor houten vlonders, die meteen extra structuur aan je terras geven. Wil je liever iets minder arbeidsintensief? Dan zijn er heel wat tapijten die speciaal gemaakt zijn voor buitengebruik. Effen of met een motiefje: aan jou de keuze.

Opbergruimte

Wil je ook graag iets om je spulletjes buiten op te bergen? Simpele wandplanken zijn een goede optie als je over een afdak beschikt of als je spullen nat mogen worden. Is dat niet het geval, dan kan je opteren voor een speciale opbergbak. Die komen in allerlei vormen en maten, dus ook voor jouw (kleine) balkon is er een oplossing.

Het bericht Zo maak je je balkon helemaal zomerklaar verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels