HomeNieuwsLifestyleZo lang moet je sporten voor een gezond brein

Zo lang moet je sporten voor een gezond brein

Een gezonde geest in een gezond lichaam. Daar proberen we allemaal naar te streven. Een Amerikaans onderzoek heeft nu ontdekt dat je elke week twee uur moet sporten om je geest in topconditie te krijgen.

De invloed van beweging op gezondheid is al vaak onderzocht. Zo wordt er vaak gezegd dat je 150 minuten per week moet sporten om het risico op hart- en vaatziekten te verkleinen. Een onderzoek van de University of Miami heeft nu ontdekt hoe lang je moet sporten om je brein gezond te houden.

Twee uur per week

De studie onderzocht gezondheidsgegevens van meer dan 11.000 ouderen en vergeleek die met hun sportgewoontes. Blijkt nu dat je best twee uur per week actief bezig bent voor een geest in topvorm. De proefpersonen die zoveel sportten, scoorden namelijk de beste resultaten op denk- en snelheidstesten. Ook konden ze beter problemen oplossen en informatie verwerken.

De onderzoekers zijn ervan overtuigd dat lichaamsbeweging het brein op allerlei manieren stimuleert. Zo wordt het zenuwnetwerk, dat met ouder worden aftakelt, beter behouden. De doorbloeding naar de hersencellen zou ook verbeterd worden door aan sport te doen.

Persoonlijk onderzoek

Voor hoofdonderzoeker Joyce Gomes-Osman heeft het onderzoek een emotionele betekenis. Haar grootvader stierf aan de ziekte van Alzheimer. Ze wou te weten komen wat ze haar opa had kunnen aanraden om zijn geestelijke gezondheid te verbeteren.

Het bericht Zo lang moet je sporten voor een gezond brein verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels