HomeNieuwsLifestyleZo houd je het bloedheet op Dikketruiendag

Zo houd je het bloedheet op Dikketruiendag

Vandaag is het Dikketruiendag. De dag waarop we de verwarming een paar graden lager zetten en zo ons steentje bijdragen aan het milieu. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je het vandaag te koud krijgt, daarom geven wij de beste tips om het warm te houden!

Kleed je in laagjes

De meest voor de hand liggende tip is uiteraard om je goed aan te kleden. Je kleedt je het best in laagjes, die houden de warmte van je lichaam beter vast. Thermisch ondergoed, een longsleeve en een dikke trui geven je genoeg warmte om de dag te overleven in een koudere ruimte. Krijg je het te warm, dan doe je een laagje uit en ben je opnieuw ready to go.

Drink warme drankjes

Op een koude winterdag is er niets beter dan een warm drankje. Een gezond kommetje soep, een straffe kop koffie of een zoete tas warme chocolademelk zijn heerlijke opwarmertjes. Maak het gezellig en houd een knus onderonsje met het gezin, vrienden of collega’s. Samen zijn met de mensen die je graag hebt zal de koude in de ruimte zeker en vast ook laten verdwijnen. Genieten maar!

Eet je warm

Warm voedsel is een effectieve en ook lekkere manier om het wat heter te krijgen. Ook een pittig gerechtje of wat gember kan jouw lichaamstemperatuur in een mum van tijd een boost geven. Smakelijk!

Move it baby!

De beste manier om het snel weer warm te krijgen is bewegen. Je spieren geven namelijk warmte af wanneer je beweegt. Wist je dat je zelf spontaan jouw spieren laat bewegen als je het koud hebt? Dat gebeurt als je gaat bibberen: door de snelle spiercontracties gaat jouw lichaam zelf warmte gaan creëren. Om sneller warm te krijgen kan je dus best zelf de spieren actief laten werken. Dansen, springen, huppelen, lopen, alles helpt om op te warmen, zolang je maar niet blijft stilzitten. Bewegen is niet alleen goed om het warm te krijgen, het is ook gezond. Alleen maar voordelen dus.

Knuffel je huisdier

Voor wie vanuit huis werkt en meedoet aan Dikketruiendag is dit de beste tip. Je huisdieren hebben een dikke vacht en geven een hoop warmte af. Ze kunnen dus perfect functioneren als een levend kersenpitkussentje. Lok je kat, hond of konijn op je schoot en warm lekker op.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/lifestyle/zo-houd-je-het-bloedheet-op-dikketruiendag

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels