HomeNieuwsLifestyleZo hou je die vervelende wespen weg van tafel

Zo hou je die vervelende wespen weg van tafel

Niet alleen mensen houden van zomerse temperaturen, ook wespen zijn helemaal in hun nopjes als de zon volop schijnt. Ze kunnen een gezellig etentje op het terras echter danig verpesten, al zijn daar enkele eenvoudige middeltjes tegen.

Je kent het wel: op een prachtige zomeravond met het gezin of vrienden genieten van een heerlijk diner aan de terrastafel. Allemaal goed en wel, tot enkele wespen opgemerkt hebben dat er heel wat lekkers naar hen lonkt.

Hen wegslaan helpt niet, want dan durven ze weleens agressiever terugkomen. Beter voorkomen dan genezen, dus. Wespen worden aangetrokken door zoet eten en zoete drankjes, maar sommige geuren hebben ze echt niet graag. Een overzicht.

Azijn

Wespen moeten niets hebben van zure azijngeur. Zet een bakje (eventueel verwarmd) azijn op tafel en de kans is groot dat ze elders op zoek gaan naar lekkernijen.

Koffie

De meeste mensen vinden de geur van koffie lekker gezellig. Wespen hebben er een hekel aan, en al zeker als het brandt. Doe wat koffie op een schaaltje of aluminiumfolie en steek de koffie aan zodat hij gaat smeulen. Vaarwel, pestkoppen!

Kruidnagel

De karakteristieke, kruidige geur van kruidnagel is niets voor wespen. Leg wat kruidnagel op een schaaltje en het gezoem verdwijnt in no time.

Appelsien

Het lijkt misschien vreemd, maar ook de zoete geur van een appelsien schrikt hen af. In het ideale geval snij je een sinaasappel doormidden en leg je er nog wat kruidnagel op. En weg zijn ze!

Ajuin

Als onze ogen al zo hard geprikkeld worden tijdens het snijden van een ajuin, dan mag je er zeker van zijn dat een wesp zo ver mogelijk uit de buurt blijft van een gesnipperde ui.

Wierookstokjes

Hoe cool (of net niet) sommige mensen wierook in de kerk vinden, zo afkerig zijn wespen van die doordringende geur. Steek enkele wierookstokjes aan en klaar is Kees. Tot zzzzzziens, wespen!

Het bericht Zo hou je die vervelende wespen weg van tafel verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels