HomeNieuwsLifestyleZo gaan je loopschoenen nog langer mee

Zo gaan je loopschoenen nog langer mee

Je hebt het allicht al eens gehoord: wie blessures wil vermijden, investeert best in een stevig paar loopschoenen. Natuurlijk wil je dat je investering rendeert, en dus helpen we je met enkele tips om alles uit je sportschoenen te halen.

Aangeraden wordt om elke 500 à 800 kilometer een nieuw paar loopschoenen te kopen. Als je elke week drie keer 10 kilometer loopt, betekent dat je er eigenlijk maar pakweg een half jaar mee kan sporten. Voor wie meer sport, is dat uiteraard nog minder lang. Gelukkig kan je ervoor zorgen dat je schoenen minder snel verslijten door enkele dingen in het achterhoofd te houden.

1. Schoenen op maat van het terrein

Als je een nieuw paar loopschoenen koopt, vermeld dan op welk terrein je ermee wil gaan sporten. Stel dat je sport op een kiezelpad, dan zullen schoenen die eigenlijk voor het wegdek gemaakt zijn zeer snel verslijten.

2. Enkel mee sporten

Je loopschoenen zien er misschien leuk genoeg uit om met andere outfits te combineren, maar je gebruikt ze toch best alleen maar om te sporten. Als je ze ook buiten je trainingen begint te dragen, gaan ze uiteraard minder lang mee.

3. Doe de veters los

Ben jij iemand die je schoenen aan- en uittrekt zonder de veters los te doen? Probeer komaf te maken met die gewoonte, want daardoor moet je veel vaker nieuwe schoenen kopen. Als je je voet er probeert in te wringen zonder de veters los te doen, rek je je schoenen te hard uit. Zo vervormen ze en gaan ze veel sneller kapot.

4. Verlucht ze

Maak er ook een gewoonte van om na je workout je loopschoenen te verluchten. Zeker als ze nat zijn geworden of als je veel zweet, gaan ze veel langer mee als je ze telkens volledig laat opdrogen. Let wel op dat je ze niet onder de radiator zet of met een haardroger droogt, want daardoor beschadig je de stof.

Het bericht Zo gaan je loopschoenen nog langer mee verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels