HomeNieuwsLifestyleZo combineer je de nieuwste sneakertrends

Zo combineer je de nieuwste sneakertrends

De tijd dat torenhoge stiletto’s een vereiste waren op een zakenlunch of een huwelijk ligt gelukkig definitief achter ons. Sneakers in alle vormen en maten hebben hun vaste plaats in het straatbeeld veroverd. Personal stylist, auteur en mode-expert Emma Gelaude legt uit hoe je de nieuwste trends het best combineert.

Trend 1: De dad sneaker

Foto R.V.

You hate them or you love them, maar één ding staat vast: het wordt verdraaid moeilijk om de zogenaamde ‘ugly’ sneakers de komende maanden te ontlopen.

Emma: “De dad sneakers zijn het schoenen-equivalent van de mom jeans. Beide zijn niet gemaakt om mooi of elegant te zijn, maar passen volledig in de unisex normcore-trend die gekarakteriseerd wordt door alledaagse, comfortabele kleding. Deze onflatterende ‘opa-trend’ is een reactie op de veeleisende maatschappij de dag van vandaag. Een losse broek tot op de enkels is wellicht het gemakkelijkste om deze trend te combineren. Ook een lange jurk of een jeansrokje kan. Maar probeer vooral niet om deze sneakers op een vrouwelijke manier te dragen, daar gaat het hier niet om.”

Trend 2: De twee-in-eensneaker

Het lijkt op een sok, maar het is een schoen. We hebben het over de socksneaker, wellicht de meest bizarre trend van dit najaar.
Emma: “De opmars van sportkledij in ons dagelijks garderobe is meer dan gewoon een trend. Het is bijna een ‘movement’. Merken in alle prijscategorieën sloven zich uit om met vernieuwende modellen te komen en de socksneaker is er daar eentje van. Ook hier zijn vragen over pure schoonheid niet aan de orde, het gaat eerder over een stijlkeuze. Wil je uitpakken met socksneakers aan je voeten, dan heb je twee opties. Ofwel combineer je het subtiel met een broek of nylonkousen in dezelfde kleur als de sok. Ofwel maak je een statement en laat je je socksneaker clashen met een andere kleur of met je blote benen.”

Trend 3: Je sneaker als eyecatcher

Er is absoluut niets mis met de basic witte sneaker, maar soms mag het iets meer zijn. In dat geval opteer je voor een schoen met opvallende opschriften, een printje of borduursel. Wie durft?
Emma: “Schoenentrends zijn vaak een logisch gevolg van bepaalde kledingtrends. Dat is ook voor dit soort sneakers het geval. Opvallende sneakers zijn perfect om een klassieke of chiquere outfit van een vrolijke toets te voorzien. Zeker ’s avonds is zo’n opvallende schoen ideaal: een neutrale sneaker oogt dan al snel te casual.”

Trend 4: De revival van de retrosneaker

Instagram / @Emmagelaude
De jaren 90 zijn helemaal terug. Hetzelfde geldt voor de iconische schoenen uit die tijd zoals All Stars.
Emma: “Chuck Taylor All Stars hebben intussen een iconische status verworven en kan je werkelijk met alles combineren zonder er gedateerd uit te zien. Dat geldt niet helemaal voor een merk als Vans, dat qua stijl wel meer nineties is. In zo’n geval zou ik je aanraden om ook de rest van je styling cool en jong te houden voor een fris effect.”

Trend 5: Sneakers en panty’s

Pinterest – Black Converse Girls
Toegegeven, dit is niet echt een trend. Het is eerder een logisch gevolg van de koude Belgische winters en de alomtegenwoordigheid van de sneaker.
Emma: “Wie sneakers en panty’s wil combineren, waagt zich op glad ijs. Daarom is het belangrijk om in gehelen te denken. Combineer een zwarte sneaker bijvoorbeeld met een zwarte panty. Dan kan je niet veel fout doen. Hetzelfde geldt voor de stijl: zorg dat je panty matcht met je schoenkeuze. Met een zwarte opaque versie qua nylonkous kan je niets verkeerd doen. En verder helpt het natuurlijk ook om te kiezen voor elegantere sneakers zonder al te grote zolen om je silhouet in evenwicht te houden.”
Mare Hotterbeekx 
Op zoek naar meer stijlinspiratie? Die is te vinden op de Instagramaccount van Emma Gelaude. 

Het bericht Zo combineer je de nieuwste sneakertrends verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels