HomeNieuwsLifestyleYoghurt vermindert kans op hart- en vaatziekten

Yoghurt vermindert kans op hart- en vaatziekten

We wisten al dat yoghurt gezond is voor je darmen. Nu blijkt volgens een Amerikaanse studie dat het ook het risico op hart- en vaatziekten vermindert. “Vrouwen die meer dan twee porties yoghurt per week eten, hebben op latere leeftijd 30% minder kans op een hartaanval.”

De nieuwe studie werd gepubliceerd in ‘American Journal of Hypertension’. Het team onderzocht of yoghurt een effect had op hart- en vaatziekten. “Onze resultaten zijn bijzonder duidelijk. Yoghurt is essentieel voor een gezond dieet en heeft op lange termijn belangrijke gezondheidsvoordelen voor mensen die gevoelig zijn voor een hoge bloeddruk”, zegt een auteur van de studie. Het is de combinatie van calcium met de natuurlijke yoghurtgisting die ervoor zorgt dat de kans op hart- en vaatziekten vermindert.

Bloeddruk

De wetenschappers onderzochten 55.898 vrouwen tussen 30 en 55 jaar en 18.232 mannen tussen 40 en 75 jaar. Alle deelnemers aan het onderzoek hadden last van een te hoge bloeddruk. Volgens de resultaten zouden vrouwen die meer dan twee porties per week eten, 30% minder kans hebben op hartaanvallen. Bij de mannen was dat 19%.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels